3 eigenschappen van grote leiders

Wat een leider groot maakt, is niet altijd wat je zou denken. Elke leider worstelt soms met zijn of haar zelfvertrouwen, besluitvorming en verantwoordelijkheden. Overweeg deze drie elementen voordat je beslist of jij het in je hebt:

  1. Twijfel aan jezelf. Alleen omdat je de baas bent, betekent niet dat je alle antwoorden hebt. Als je toegeeft dat je het niet weet, bouw je je geloofwaardigheid op.
  2. Beperk je visie. De meeste banen worden gevuld met kleine, dagelijkse taken. Probeer een doel te creëren in plaats van een grote visie te schetsen. Deel hoe de taken aansluiten bij de belangrijkste doelen van het team.
  3. Vertraag. Stephen R. Covey zegt: “Als het om mensen gaat, is snel langzaam en langzaam is snel.” Als je stopt om echt te luisteren, toon je respect en daarmee verwijder je barrières die de productiviteit beperken.

Een grote leider worden kan ontmoedigend en onmogelijk lijken, maar na het lezen van deze tips, zou je kunnen beseffen dat je beter voorbereid bent dan je beseft.

Wanneer je er niet in slaagt om medewerkers voor te bereiden op leiderschap, breng je het succes van jouw organisatie in gevaar. Download de resultaten van ons nieuwste onderzoek en leer hoe je uitval van eerstelijns leiders kunt voorkomen.

Wij zijn er om jou te helpen:
Wil je meer informatie over hoe jouw organisatie angst kan transformeren in onvoorspelbare tijden? Neem contact met ons op of e-mail ons op info@franklincovey-benelux.com