Eigenschap 2: Begin met het eind in gedachten

De gewoonte van persoonlijke visie

 

Eigenschap 2: Begin met het eind in gedachten betekent dat je begint met een duidelijk beeld van je bestemming. Je moet weten waar je naar toe gaat om beter te kunnen begrijpen waar je nu bent en zodat de stappen die je neemt je altijd de juiste kant op brengen. 

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in een activiteitenval, in de drukte van de dag, om steeds harder te werken aan het beklimmen van de ladder van succes om vervolgens te ontdekken dat deze tegen de verkeerde muur staat. 

“Mensen werken harder dan ooit, maar omdat ze geen heldere visie hebben, komen ze niet ver. In wezen duwen ze met al hun kracht tegen een touw.” – Dr. Stephen R. Covey 

Begrijp het eindresultaat. 

Eigenschap 2 is gebaseerd op het principe dat alle dingen twee keer worden geschapen. Er is een mentale of eerste schepping en een fysieke of tweede schepping. Kijk bijvoorbeeld naar een onderneming: Als je een succesvolle onderneming wilt hebben, moet je duidelijk definiëren wat je probeert te bereiken. De mate waarin je begint met het eind in gedachten, bepaalt vaak of je in staat bent om een succesvolle onderneming te creëren. 

Een persoonlijke mission statement. 

Een van de beste manieren om eigenschap 2 in je leven te integreren is het definiëren van een persoonlijke missie. Deze missie is gericht op wie je wil zijn en wat je wil doen. Het is jouw plan voor succes. Het bevestigt wie je bent, zet je doelen op een rijtje en maakt je ideeën werkelijk. Jouw mission statement maakt je de leider van je eigen leven. Je creëert je eigen lot en stelt de toekomst veilig die je voor ogen hebt. 

“Je belangrijkste werk ligt altijd voor je, nooit achter je.” – Dr. Stephen R. Covey