Implementatie in de organisatie

Overzicht

De leider speelt een cruciale rol in het uitvoeringsproces om waanzinnig belangrijke doelen (WBD’s) op organisatieniveau te bereiken. Bij FranklinCovey hebben we onder duizenden teams in honderden organisaties jarenlang onderzoek gedaan naar het concept uitvoering.

Gratis gids

4 stappen om je teamdoelen te verfijnen en uit te voeren

Gebruik deze gids om je doelen scherp en helder te krijgen.

Gratis tool

80/20 Activiteiten-analyse

Maak je proces strategischer en behaal meer succesvolle resultaten.

Quote PNG

Zeventig procent van de strategische mislukkingen is te wijten aan slecht leiderschap. Het is zelden een gebrek aan intelligentie of visie.

— Ram Charan, medeauteur van Execution: The Discipline of Getting Things Done

Implementatieproces

We hebben vastgesteld dat problemen met de uitvoering van doelen die door het management worden gesteld, kunnen worden teruggevoerd op vier valkuilen:

 1. Managers en hun teams zijn niet bekend met de doelen.
  Uit ons onderzoek blijkt dat slechts 15% van de medewerkers de belangrijkste doelen van de organisatie kent. Dit komt veelal omdat de organisatie geen doelen of juist te veel doelen heeft.
 2. Managers en teams weten niet hoe ze de doelen kunnen bereiken.
  Er zijn te weinig medewerkers die weten met welke essentiële acties ze de grootste bijdrage leveren aan het bereiken van de teamdoelen.
 3. Managers en teams houden de score niet bij.
  Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste medewerkers niet bekend zijn met de criteria voor succes en dat ze de voortgang van specifieke acties die bijdragen aan het bereiken van de doelen niet meten.
 4. Managers en teamleden houden elkaar niet verantwoordelijk.
  Uit ons onderzoek blijkt dat nog geen 10% van de medewerkers maandelijks of vaker de voortgang met hun leidinggevende bespreekt.

Als leider kun je een uitvoeringscultuur in je organisatie creëren door De 4 disciplines van uitvoering te implementeren. Op basis van succesvolle implementaties bij meer dan 4000 klanten hebben we een efficiënt implementatieproces ontwikkeld.

Klantverhalen

Whirlpool

Verbeterde salesperformance

Whirlpool was op zoek naar een bewezen methode om de productiviteit van zijn verkoopmedewerkers te vergroten. Ontdek hoe De 4 disciplines van uitvoering hen heeft geholpen hun focus te verkleinen naar verkoop en gerichte acties en hoe dit al in de eerste 90 dagen leidde tot een omzetstijging van 5,7 miljoen dollar.

Alamo Colleges

Focus op betrokkenheid van studenten

Alamo Community Colleges heeft zich gericht op het betrokken houden van studenten om hen te stimuleren hun opleiding met succes af te ronden. Ontdek hoe dit ertoe leidde dat het aantal afgestudeerden in slechts 8 maanden met 17% toenam en het oorspronkelijke doel ruimschoots werd overtroffen.

Dekalb Medical Center

Verbeterde patiënttevredenheid

Dekalb Medical Center gebruikte De 4 disciplines van uitvoering om baanbrekende resultaten te behalen op het gebied van patiënttevredenheid. Ontdek hoe ze zich als een van de slechtst scorende ziekenhuizen in het land hebben ontwikkeld tot een ziekenhuis met een van de hoogste patiënttevredenheidsscores.

Marriott

De beste prestaties ooit

In onzekere tijden wordt de vrijetijdssector vaak het hardst getroffen. Ontdek hoe Marriott ervoor zorgt dat medewerkers zich – ondanks de onrust in de sector – blijven inzetten voor en zich betrokken voelen bij de belangrijkste doelen.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen