86.86.165.71

4DX-metingen

Overzicht

De grootste impact van De 4 disciplines van uitvoering is niet alleen het vermogen om baanbrekende resultaten te behalen. De grootste impact is dat 4DX-metingen organisaties en leiders helpen om deze resultaten te waarborgen en zelfs verder te verbeteren.

Hoe weet je of de implementatie van de 4 disciplines binnen je organisatie nog volgens plan verloopt? Om dit te achterhalen én om de implementatie effectief te kunnen managen, is het belangrijk om de voortgang te meten. Om organisaties hierbij te helpen, heeft FranklinCovey een meting ontwikkeld: de Execution Performance Score (XPS). De XPS geeft inzicht in de betrokkenheid bij je strategische doelen en of je nog op koers ligt om deze doelen te bereiken. Met deze meting kunnen organisaties en leiders in één oogopslag zien hoe teams voortgang boeken in het bereiken van de doelen. Hoe hoger de XPS, hoe beter de resultaten zijn en hoe makkelijker het is om deze te waarborgen en verder te verbeteren.

Gratis gids

4 stappen om je teamdoelen te verfijnen en uit te voeren

Gebruik deze gids om je doelen scherp en helder te krijgen.

Gratis tool

80/20 Activiteiten-analyse

Maak je proces strategischer en behaal meer succesvolle resultaten.

De Execution Performance Score (XPS)

De XPS bestaat uit vier elementen waaraan een score wordt toegekend:

 1. Het bereiken van de resultaten van de doelmeting (WBD).
  Hoe effectief de eerste drie elementen je team helpen om het WBD te bereiken.
 2. De resultaten van gedragsmetingen optimaliseren.
  Hoe consistent de gedragsmetingen worden uitgevoerd.
 3. Toezeggingen met grote impact nakomen.
  Het team doet stelselmatig toezeggingen en komt deze na.
 4. Een ritme van verantwoording creëren.
  Het team komt wekelijks bij elkaar om het scorebord bij te houden.

Om de XPS te berekenen, tel je de scores van elk element bij elkaar op. De totaalscore geeft inzicht in de prestaties van je team en de voortgang van de resultaten.

Het ontwikkelen van deze disciplines is het belangrijkste resultaat voor leiders van leiders. Want hoewel het primaire WBD altijd het belangrijkste en meest zichtbare doel is, is het grotere resultaat dat je een uitvoeringscultuur weet te creëren waarin WBD’s keer op keer en in alle omstandigheden worden bereikt. XPS is een krachtige meting die je kan helpen om dit te bereiken.

Zoals een van onze belangrijkste klanten opmerkte: “We zien 4DX niet meer als een methode. Het is gewoon onze manier van werken.”

Klantverhalen

Whirlpool

Verbeterde salesperformance

Whirlpool was op zoek naar een bewezen methode om de productiviteit van zijn verkoopmedewerkers te vergroten. Ontdek hoe De 4 disciplines van uitvoering hen heeft geholpen hun focus te verkleinen naar verkoop en gerichte acties en hoe dit al in de eerste 90 dagen leidde tot een omzetstijging van 5,7 miljoen dollar.

Alamo Colleges

Focus op betrokkenheid van studenten

Alamo Community Colleges heeft zich gericht op het betrokken houden van studenten om hen te stimuleren hun opleiding met succes af te ronden. Ontdek hoe dit ertoe leidde dat het aantal afgestudeerden in slechts 8 maanden met 17% toenam en het oorspronkelijke doel ruimschoots werd overtroffen.

Dekalb Medical Center

Verbeterde patiënttevredenheid

Dekalb Medical Center gebruikte De 4 disciplines van uitvoering om baanbrekende resultaten te behalen op het gebied van patiënttevredenheid. Ontdek hoe ze zich als een van de slechtst scorende ziekenhuizen in het land hebben ontwikkeld tot een ziekenhuis met een van de hoogste patiënttevredenheidsscores.

Marriott

De beste prestaties ooit

In onzekere tijden wordt de vrijetijdssector vaak het hardst getroffen. Ontdek hoe Marriott ervoor zorgt dat medewerkers zich – ondanks de onrust in de sector – blijven inzetten voor en zich betrokken voelen bij de belangrijkste doelen.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen