Strategische afstemming

Overzicht

Bij FranklinCovey hebben we onder duizenden teams in honderden organisaties jarenlang onderzoek gedaan naar het concept uitvoering.

Het gaat vaak mis in de uitvoering omdat urgente zaken die elke dag nodig zijn om je team of bedrijf draaiende te houden – de zogenaamde wervelwind – tussen jou en het bereiken van je belangrijke doelen staan. Deze urgente zaken en doelen zijn beide van essentieel belang, maar ze zijn niet beide even belangrijk en zorgen voor een continue strijd om je tijd, aandacht en energie.

Gratis gids

4 stappen om je teamdoelen te verfijnen en uit te voeren

Gebruik deze gids om je doelen scherp en helder te krijgen.

Gratis tool

80/20 Activiteiten-analyse

Maak je proces strategischer en behaal meer succesvolle resultaten.

Wil je een uitvoeringscultuur creëren? Verschuif de middengroep.

Een van de belangrijkste redenen waarom organisaties geen baanbrekende resultaten behalen, is het gebrek aan consistente uitvoering. Dit uit zich in prestatieverschillen tussen divisies, afdelingen, teams van dezelfde afdeling en teamleden in hetzelfde team. In elke succesvolle organisatie vind je clusters van toppresteerders; de beste 20%. De uitdaging is om de 60% middelmatig presterende medewerkers te helpen zich te ontwikkelen tot het hoge prestatieniveau van de beste 20%. Wanneer organisaties hierin slagen, behalen ze geen betere resultaten, maar baanbrekende resultaten.

Om een meer gelijkmatige prestatiecurve te creëren, is het belangrijk dat je organisatie een waanzinnig belangrijk doel vaststelt en bepaalt welk gedrag nodig is om dat doel te bereiken. Met onze Execution Design Session (EDS) kunnen we je helpen om de focus op je organisatiestrategie te leggen en je doelen te bereiken.

Klantverhalen

Whirlpool

Verbeterde salesperformance

Whirlpool was op zoek naar een bewezen methode om de productiviteit van zijn verkoopmedewerkers te vergroten. Ontdek hoe De 4 disciplines van uitvoering hen heeft geholpen hun focus te verkleinen naar verkoop en gerichte acties en hoe dit al in de eerste 90 dagen leidde tot een omzetstijging van 5,7 miljoen dollar.

Alamo Colleges

Focus op betrokkenheid van studenten

Alamo Community Colleges heeft zich gericht op het betrokken houden van studenten om hen te stimuleren hun opleiding met succes af te ronden. Ontdek hoe dit ertoe leidde dat het aantal afgestudeerden in slechts 8 maanden met 17% toenam en het oorspronkelijke doel ruimschoots werd overtroffen.

Dekalb Medical Center

Verbeterde patiënttevredenheid

Dekalb Medical Center gebruikte De 4 disciplines van uitvoering om baanbrekende resultaten te behalen op het gebied van patiënttevredenheid. Ontdek hoe ze zich als een van de slechtst scorende ziekenhuizen in het land hebben ontwikkeld tot een ziekenhuis met een van de hoogste patiënttevredenheidsscores.

Marriott

De beste prestaties ooit

In onzekere tijden wordt de vrijetijdssector vaak het hardst getroffen. Ontdek hoe Marriott ervoor zorgt dat medewerkers zich – ondanks de onrust in de sector – blijven inzetten voor en zich betrokken voelen bij de belangrijkste doelen.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen