Strategisch leiderschap

Ontwikkel leiders die resultaten behalen door strategie om te zetten in betekenisvol werk.

Behaal consistente resultaten door strategisch leiderschap

Topbedrijven die consistent sterke, herhaalbare resultaten behalen, hebben één ding gemeen: ze hebben een cultuur waarin strategisch leiderschap diep verankerd is. Strategische leiders concentreren zich niet alleen op het bereiken van onmiddellijke doelen of het benutten van kansen op de korte termijn. Ze verbinden ook de dagelijkse werkzaamheden van hun team met een langetermijnvisie van de organisatie die gericht is op duurzame groei en een blijvende impact.

Effectief strategisch leiderschap vereist unieke vaardigheden. Je leiders moeten strategische doelen kunnen omzetten in meetbare en specifieke teamdoelen. Daarnaast is het belangrijk dat ze duidelijk uitleggen waarom deze doelen belangrijk zijn en hoe teamleden met hun werk bijdragen aan het succes van de organisatie. Ook moeten ze hun teams helpen anticiperen en reageren op eventuele verschuivingen in de strategische visie, zodat ze zich blijven richten op de belangrijkste doelen.

Door leiders te helpen hun strategische vaardigheden te ontwikkelen, help je jouw organisatie om keer op keer haar belangrijkste doelen te bereiken. Met onze programma’s, oplossingen en bewezen uitvoeringssysteem beschikken je leiders over de inzichten en middelen om strategische doelen te formuleren, teams op één lijn te brengen en de prestaties aanzienlijk te verbeteren.

Belangrijkste vaardigheden voor strategisch leiderschap

Leiders die consistente resultaten behalen, stellen strategische doelen op, formuleren een duidelijke visie voor hun team en helpen teamleden om zich te richten op de belangrijkste doelen.

Strategisch denken

Stel strategische doelen op met duidelijke, meetbare resultaten.

Visie definiëren

Communiceer helder over de strategische doelen en leg uit waarom deze belangrijk zijn

Strategische focus

Concentreer je op de belangrijkste doelen zonder je te laten afleiden door andere prioriteiten

Gratis gids

Een positieve impact op de bedrijfsresultaten: Help medewerkers zich te ontwikkelen tot toppresteerders

Help middelmatig presterende medewerkers zich te ontwikkelen tot het hoogste prestatieniveau.

Gratis gids

Strategische doelen uitvoeren en baanbrekende resultaten creëren

Pas deze bewezen principes toe en behaal keer op keer baanbrekende resultaten.

Klantverhalen

PepsiCo Foods

Empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie

PepsiCo Foods North America was op zoek naar een leiderschapsprogramma dat meeverandert met de ontwikkelingen op leiderschapsgebied. Ze combineerden de programma’s van FranklinCovey in een eigen CORE-leiderschapsprogramma om empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie te ontwikkelen.

Vibe Group

Schaalbaar trainings- en ontwikkelprogramma

Vibe Group is een snelgroeiend IT Staffing & Consulting-bedrijf dat sinds de oprichting in 2011 is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 300 interne en 1000 externe medewerkers. Ontdek hoe Vibe Group samen met FranklinCovey het bestaande trainings- en ontwikkelingsprogramma heeft opgeschaald om deze snelle groei te ondersteunen.

SM Energy

Een cultuur van persoonlijk leiderschap creëren om talenten te behouden

SM Energy heeft een cultuur van persoonlijk leiderschap gecreëerd om de betrokkenheid te vergroten en talenten te behouden. De programma’s van FranklinCovey helpen leiders om effectiever te leiden, samen te werken en potentieel binnen de organisatie te benutten om doelen te bereiken.

Wereldwijd recruitmentbureau

Een cultuur voor wereldwijde groei creëren

Een wereldwijd recruitmentbureau wilde een kader creëren om de organisatiecultuur te versterken. Ontdek hoe zij De 4 essentiële rollen van leiderschap gebruiken om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen, gemeenschappelijke doelen te bepalen en om medewerkers te helpen elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

De kracht van het ontwikkelpad

Een blijvende gedragsverandering begint van binnenuit: het begint met wie je bent en hoe je de dingen ziet. Dit bepaalt hoe je omgaat met en leidinggeeft aan anderen. In onze ontwikkelpaden combineren we onze programma’s en oplossingen met deskundige ondersteuning en innovatieve technologie om mensen te helpen zowel hun mindset als hun gedrag te veranderen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een ontwikkelpad.

Een visie en strategie voor je team creëren

 • 01 Excelerators

  Een gedeelde visie en strategie creëren

  Elke inspirerende leider moet diens visie zodanig communiceren dat dit anderen stimuleert om te helpen deze visie te realiseren.

  Duur: 30-60 minuten

 • 02 Microlearning

  5 redenen waarom jouw team een visie nodig heeft

  Er zijn genoeg redenen om vanaf vandaag groots te gaan denken.

  Duur: 10 minuten

 • 03 Video

  Doelen stellen voor een nieuw team

  Bekijk de ervaringen van een leider met een nieuw team.

  Duur: 2 minuten

 • 04 Microlearning

  10 tips om mensen te motiveren

  Dit artikel helpt je om de belangrijkste motivatiebronnen van hedendaagse teams te benutten.

  Duur: 10 minuten

Help je medewerkers om zich te ontwikkelen tot strategische leiders.

Vraag een demo aan

Demo aanvragen