Geef jouw carrière een boost met de cursus projectmanagement

Organisaties zijn iedere dag bezig met effectief leiderschap. Projectmanagement is hier een cruciaal onderdeel van. Om een effectieve leider te zijn is het belangrijk dat je de skill projectmanagement op hoog niveau bezit. Een team zonder effectieve leider is als een team zonder richting. Wat is het belang van projectmanagement en welke praktijkgerichte training is hierbij handig? We leggen het uit op deze pagina.

FranklinCovey Project Management Essentials | The Outcome

Het groeiende belang van projectmanagement

Projectmanagement draait niet alleen om het toepassen van kennis, technieken en tools op activiteiten binnen een project. Succesvol projectmanagement draait ook om het verenigen van teams, het nastreven van een goed uitgedachte visie en het samenbrengen van deze twee om tot een maximaal resultaat te komen. Het doel hiervan is om de resultaten van de organisatie op duurzame wijze te maximaliseren.

Projectmanagement vaardigheden

De skills van een projectmanager hebben impact op het uiteindelijke resultaat van een project. Samen met de vaardigheden van individuele teamleden en high-end tools zijn de skills van de projectmanager bepalend voor het eindresultaat. Essentiële skills van een projectmanager zijn:

  • kritisch denken;
  • vermogen tot prioriteiten stellen;
  • strakke en heldere communicatie;
  • effectief leiderschap;
  • risicobeperking.

Kritisch denken speelt een essentiële rol binnen projectmanagement. Het gaat hier om op afstand observeren en analyseren van informatie. Hierbij is het belangrijk om verder te kijken dan de oppervlakte van een idee, een concept of informatie.

Een projectmanager moet daarnaast beschikken over het vermogen om prioriteiten te stellen. Er moet naar iedere taak en inspanning worden gekeken om te beslissen waar energie in moet worden gestoken. Zo kan het maximale uit de beschikbare tijd en middelen worden gehaald.

Een training projectmanagement volgen

Waarom is een training projectmanagement essentieel voor de groei van jouw organisatie? Project management:

  • organiseert chaos en zorgt voor een duidelijk plan;
  • stimuleert samenwerking binnen het team;
  • zorgt voor naadloze integratie met bedrijfsprocessen en -systemen;
  • vermindert onverwachte kosten of budget uitschieters;
  • leidt tot kennisuitwisseling binnen het team.

Het volgen van een training projectmanagement draagt bij aan het behalen van strategische doelen. Ieder project kent zijn eigen valkuilen en risico’s. Een training projectmanagement geeft een manager ondersteuning en extra zelfvertrouwen gedurende het project.

De kernverwachting voor een manager is namelijk dat deze ervoor zorgt dat de doelen van het project op een efficiënte en effectieve wijze worden behaald. Deze taak vereist een breed scala aan vaardigheden die dienen te voldoen aan de continu veranderende eisen van projectmanagement.

Geef jouw carrière een boost met de cursus projectmanagement

Leid managers op met de cursus projectmanagement

FranklinCovey Benelux biedt verschillende cursussen voor projectmanagement die de vaardigheden van managers naar een hoger niveau tillen. Het volgen van een cursus projectmanagement leidt tot betere samenwerking, hogere betrokkenheid en een sterke daling van het aantal mislukte projecten. De FranklinCovey All Access Pass geeft toegang tot deskundige kennis en materialen die bijdragen aan het bereiken van de doelen van je organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie, dan kijken we samen naar de doelen en ambities van je medewerkers.

blijf op de hoogte

Wil je maandelijks inspirerende content ontvangen?

ja, inspireer mij!