86.86.165.71

Discipline 2: Werk met gedragsmetingen

Zodra een team inzicht heeft in de gedragsmetingen, verandert hun visie op het doel.

Doelmetingen geven aan of je het doel hebt bereikt, terwijl gedragsmetingen aangeven hoe waarschijnlijk het is dat je het doel bereikt.

Ongeacht wat je doel is, je succes is gebaseerd op twee typen metingen: doel- en gedragsmetingen. Doelmetingen helpen je om de voortgang van je waanzinnig belangrijke doel te volgen. Dit zijn de metingen die je ‘s nachts wakker houden. Ze zijn gericht op dingen als omzet, winst, kwaliteit en klanttevredenheid. Ze worden doelmetingen genoemd, omdat ze prestaties achteraf meten. Je kunt niets meer aan het resultaat veranderen.

Gedragsmetingen helpen je om de voortgang te volgen van de belangrijke activiteiten die de doelmeting ondersteunen. Ze voorspellen of een doel zal worden bereikt en het team kan direct invloed uitoefenen op de resultaten. Een voorbeeld van een doelmeting is gewichtsverlies. Welke activiteiten of gedragsmetingen leiden tot gewichtsverlies? Een dieet volgen en sporten! Gezonde voeding en sporten helpen je om gewicht te verliezen. Het zijn activiteiten die je direct kunt beïnvloeden. Dat klinkt simpel, maar zelfs de slimste mensen stappen in de valkuil en richten zich op een doelmeting die ze niet direct kunnen beïnvloeden. Dit komt omdat het makkelijker is om de voortgang van een doel – het resultaat dat we uiteindelijk willen bereiken – te volgen. Een gedagsmeting is feitelijk een hefboom om je waanzinnig belangrijke doel te bereiken.

Gratis gids

4 stappen om je teamdoelen te verfijnen en uit te voeren

Gebruik deze gids om je doelen scherp en helder te krijgen.

Gratis gids

Strategische doelen uitvoeren en baanbrekende resultaten creëren

Pas deze bewezen principes toe en behaal keer op keer baanbrekende resultaten.

Werk met gedragsmetingen

Langetermijnplannen zijn vaak te star en kunnen niet inspelen op de alsmaar veranderende behoeften en omstandigheden van de organisatie. Discipline 2 vereist dat je dagelijkse of wekelijkse metingen definieert die je helpen om je doel te bereiken.

Vervolgens bepaalt je team elke dag of elke week welke belangrijkste activiteiten deze gedragsmetingen ondersteunen. Op deze manier creëert je team een plan dat hen helpt om zich snel aan te passen zonder daarbij de focus op het WBD te verliezen.

Quote PNG

Om je te focussen op een waanzinnig belangrijk doel, moet je ingaan tegen je leidersinstinct meer te willen doen, en je richten op minder, zodat je team meer kan bereiken.

— Sean Covey, medeauteur van De 4 disciplines van uitvoering

Discipline 2: Werk met gedragsmetingen

01
Discipline 1:

Focus op een waanzinnig belangrijk doel

Lees verder

02
Discipline 2:

Werk met gedragsmetingen

03
Discipline 3:

Houd een motiverend scorebord bij

Lees verder

04
Discipline 4:

Creëer een ritme van verantwoording

Lees verder

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen