Keuze 3: Plan de Big Rocks, sorteer geen grind

Big Rocks vs. grind

Belangrijke dingen herkennen is één, ze bereiken is een heel ander verhaal. Zonder goede planningsvaardigheden en duidelijke processen om de belangrijke dingen te doen, zijn onze Q2-rolstatement en Q2-doelen niet meer dan wishful thinking.

Big Rocks vertegenwoordigen de belangrijkste Q2-prioriteiten in ons leven: de activiteiten die we beschrijven in onze Q2-rolstatements en -doelen. Het grind daarentegen vertegenwoordigt alle kleine dingen waarmee we ons leven vullen: e-mail, telefoontjes, de was, minder belangrijke prioriteiten, enz. Deze urgente dingen leiden onze aandacht af van de Big Rocks.

Wanneer je eerst aan het grind werkt, zul je nooit tijd hebben voor je Big Rocks. Ook niet wanneer je sneller door het grind werkt. Wanneer je echter eerst prioriteit geeft aan je Big Rocks, zul je zien dat het grind vanzelf op zijn plaats valt. Een wekelijkse en dagelijkse Q2-planning helpen je hierbij.

Gratis gids

Zo manage je jouw tijd: 7 tips om je tijd optimaal te benutten

Hardwerkende professionals zouden meer tijd moeten besteden aan het nastreven van hun langetermijndoelen. Wij kunnen je hierbij helpen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema persoonlijke effectiviteit

Ontdek de interpersoonlijke en professionele vaardigheden die ieder van ons nodig heeft om te kunnen presteren in de huidige dynamische werkomgeving.

De 30/10-belofte

Als je elke week 30 minutenuten en elke dag 10 minutenuten besteedt aan je Q2-planning, zul je zien dat je minder tijd kwijt bent aan andere dingen en je productiviteit aanzienlijk toeneemt.

Bij de Q2-planning doe je eerst een stap terug om tot rust te komen. Vervolgens definieer je de Big Rocks voor die week en elke dag, zodat je zeker weet dat deze gedaan worden. Een stap terug doen helpt je om duidelijke antwoorden te krijgen op de vraag “Wat vind ik het belangrijkst?” en om deze antwoorden te verwerken tot een actieplan.

Quote PNG

Wanneer mensen hun tijd op de juiste manier indelen, neemt hun succesratio gemiddeld met 200 tot 300 procent toe.

— Dr. Heidi Grant Halvorson

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit

01

Maak onderscheid tussen wat belangrijk en onbelangrijk is en vergroot je ROM (Return on the moment) te midden van alle afleidingen.

02

Definieer en prioriteer jouw rollen voor het behalen van buitengewone resultaten en belangrijke doelen.

03
Plan de Big Rocks, sorteer geen grind

Gebruik tips en tools om je prioriteiten in je agenda te plannen in plaats van je agenda te prioriteren en voer je belangrijkste prioriteiten uitmuntend uit.

04

Zorg ervoor dat technologie vóór en niet tegen je werkt en zet het in om je productiviteit te verhogen.

05

Bereik een consistent hoog energieniveau om helder na te denken en de juiste beslissingen te nemen, zodat je aan het einde van elke dag een voldaan gevoel hebt.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen