Eigenschap 7: Houd de zaag scherp

De gewoonte van continue zelfontwikkeling

‘Houd de zaag scherp’ betekent het behouden en verbeteren van het meest waardevolle dat je bezit: jezelf. Met een uitgebalanceerd programma om jezelf continu te ontwikkelen op fysiek, sociaal/emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

Door jezelf op deze vier dimensies (lichaam, hart, verstand en ziel) te vernieuwen, kun je groei en verandering in je leven bereiken. ‘Houd de zaag scherp’ houdt je alert zodat je de andere zes eigenschappen kunt blijven toepassen. Het zorgt voor betere prestaties en helpt je om beter om te gaan met de uitdagingen in je omgeving. Zonder deze vernieuwing raak je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel uitgeput, waardoor egoïsme de overhand neemt. Niet echt een aantrekkelijk vooruitzicht, of wel?

Maar je hebt altijd een keuze. Je kunt goed voor je lichaam en geest zorgen of je kunt je welzijn negeren. Je kunt hernieuwde energie ervaren of futloos op de bank gaan zitten. Je kunt jezelf als herboren voelen en vol vertrouwen aan de dag beginnen of je kunt je verliezen in wat is geweest in plaats van te denken aan wat nog komt. Elke dag biedt nieuwe mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en de vier dimensies te vernieuwen. Daarvoor zijn alleen motivatie, kennis en vaardigheid nodig.

Gratis gids

Hoe effectieve leiders resultaten behalen: 7 manieren om proactiever te zijn

Ontdek hoe je door het nemen van initiatief je doelen kunt bereiken – voor jezelf, voor je carrière en voor je team.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema leiderschap

Ontdek hoe De 7 eigenschappen van effectief leiderschap je kan helpen om het gedrag van je teamleden te transformeren.

Je goed voelen gebeurt niet vanzelf.

Een goede balans in je leven betekent dat je de benodigde tijd neemt om je energie aan te vullen. Jij bepaalt of en hoe je dit doet. Je kunt jezelf vernieuwen door te ontspannen of je kunt jezelf opbranden door te veel te doen.

Quote PNG

Vernieuwing is het principe – en het proces – dat ons in staat stelt te bewegen in een opwaartse spiraal van groei en verandering, van voortdurende verbetering.

— Dr. Stephen R. Covey

Dagelijkse overwinning op jezelf

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

01

Richt je op wat je kunt beïnvloeden en niet op wat je niet kunt beïnvloeden.

02

Definieer duidelijke criteria voor succes en stel een plan op om aan deze criteria te voldoen.

03

Doe de belangrijke zaken eerst, zonder je te laten afleiden door de waan van de dag.

04

Werk effectiever samen door relaties met hoog vertrouwen op te bouwen.

05

Verdiep je in de behoeften van de ander. Dit vormt de basis voor wederzijds begrip.

06

Benut diversiteit om tot innovatieve oplossingen te komen die voldoen aan de verwachtingen van alle belangrijke stakeholders.

07
Eigenschap 7: Houd de zaag scherp

Maak tijd vrij voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling, zodat er een goede balans tussen werk en privé is en je energieniveau en motivatie op peil blijven.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen