Bevorder inclusiviteit

Help je leiders een organisatiecultuur te creëren waarin verschillende ervaringen en inzichten worden omarmd.

Transformeer je organisatie door inclusief leiderschap

Inclusief leiderschap vormt het uitgangspunt voor het creëren van een organisatiecultuur waarin iedereen zich thuis voelt en de beste prestaties kan leveren. Inclusieve leiders pakken proactief hun eigen biases aan, herkennen bias in anderen, gaan op zoek naar nieuwe inzichten en zijn nieuwsgierig naar en tonen empathie voor hun collega’s. 

Echte inclusiviteit gaat echter verder dan voldoen aan het diversiteitquotum of je af en toe inzetten voor initiatieven op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Om een aantrekkelijke werkplek voor toptalenten te creëren, is het belangrijk dat leiders inclusiviteit blijven bevorderen, verbondenheid creëren tussen mensen met verschillende ervaringen en inzichten, en de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen fouten en biases.

Het maakt niet uit of je een ervaren of onervaren leider bent: op het gebied van inclusiviteit zijn we nooit uitgeleerd. Met onze bewezen programma’s en oplossingen gebaseerd op tijdloze principes, deskundige ondersteuning en innovatieve technologie help je leiders om hun inclusief gedrag verder te ontwikkelen en het goede voorbeeld te geven en zo een inclusieve cultuur te creëren.

Belangrijkste leiderschapsvaardigheden voor inclusiviteit

Om een inclusieve werkomgeving te creëren, is het belangrijk om bias te herkennen en aan te pakken, om op zoek te gaan naar nieuwe inzichten en om een veilige omgeving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt.

Bias herkennen

Herken wanneer bias invloed heeft op ideeën of situaties

Bias beperken

Volg de principes van inclusiviteit bij het uitvoeren van leiderschapstaken zoals werving en selectie, delegeren en feedback geven

Werken met mensen van verschillende culturen en achtergronden

Creëer een teamcultuur waarin iedereen zich prettig voelt, ongeacht achtergrond of afkomst

Verbondenheid creëren

Creëer een inclusieve omgeving waarin iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd

Gratis gids

6 manieren om je organisatie inclusiever te maken

Ontdek hoe je bias kunt aanpakken en kunt pleiten voor een open en eerlijke bedrijfscultuur.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema diversiteit & inclusie

Ontdek de invloed van bias op de beslissingen en prestaties van medewerkers en leer hoe je bias op de werkplek kunt herkennen en aanpakken.

Klantverhalen

UnitedHealth Group

Nieuwe leiders ontwikkelen in een wereldwijde en inclusieve organisatie

Walter Baumann, verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma van de UnitedHealth Group, deelt zijn ervaring met het gebruik van de All Access Pass om individuele bijdragers en eerstelijnsmanagers wereldwijd te helpen in hun ontwikkeling. Ontdek hoe hij onze programma’s heeft ingezet om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, effectief om te gaan met culturele verschillen en de tevredenheid te verbeteren.

PepsiCo Foods

Empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie

PepsiCo Foods North America was op zoek naar een leiderschapsprogramma dat meeverandert met de ontwikkelingen op leiderschapsgebied. Ze combineerden de programma’s van FranklinCovey in een eigen CORE-leiderschapsprogramma om empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie te ontwikkelen.

Wereldwijd recruitmentbureau

Een cultuur voor wereldwijde groei creëren

Een wereldwijd recruitmentbureau wilde een kader creëren om de organisatiecultuur te versterken. Ontdek hoe zij De 4 essentiële rollen van leiderschap gebruiken om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen, gemeenschappelijke doelen te bepalen en om medewerkers te helpen elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

De kracht van het ontwikkelpad

Een blijvende gedragsverandering begint van binnenuit: het begint met wie je bent en hoe je de dingen ziet. Dit bepaalt hoe je omgaat met en leidinggeeft aan anderen. In onze ontwikkelpaden combineren we onze programma’s en oplossingen met deskundige ondersteuning en innovatieve technologie om mensen te helpen zowel hun mindset als hun gedrag te veranderen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een ontwikkelpad.

Je empathie vergroten

 • 01 InSights

  Het verborgen verhaal

  Hoe anders zou je mensen behandelen als je hun gedachten zou kunnen lezen en hun verborgen verhalen zou kennen? 

  Duur: 15 minuten

 • 02 Live-online

  Onbewuste bias: Bias begrijpen om potentieel optimaal te ontwikkelen

  Met onbewuste biases voorkomen onze hersenen overbelasting, maar deze biases kunnen prestaties negatief beïnvloeden en leiden tot slechte besluitvorming. Help leiders en teamleden om bias aan te pakken, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en de prestaties binnen de gehele organisatie verbeteren. 

  Duur: 1 dag

 • 03 Microlearning

  9 tips om diversiteit van ideeën te omarmen en waarom dit belangrijk is

  Verbindingen versterken draait om het maken van verbinding met anderen en het begrijpen van hun standpunten. Dit helpt je om je eigen standpunten te ontdekken of zelfs te herzien. 

  Duur: 10 minuten

 • 04 Excelerators

  Eigenschap 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden

  Communicatie is de belangrijkste vaardigheid in het leven. Jarenlang ben je bezig met leren lezen, schrijven en praten. En luisteren dan? Heb je ooit een training gevolgd die je zo goed heeft leren luisteren dat je een ander volledig begrijpt? 

  Duur: 30-60 minuten

 • 05 10-minutenopdracht

  Vraag feedback over jouw luistervaardigheden

  In plaats van te luisteren met de intentie om te begrijpen, luisteren we soms met de intentie om te reageren. Bekijk welke best practice je helpt om je intentie te verschuiven van reageren naar begrijpen.

  Duur: 10 minuten

Help je leiders een inclusieve werkomgeving te creëren.

Vraag een demo aan

Demo aanvragen