EN FR

Communicatie en samenwerking

Help je leiders om duidelijk te communiceren en effectief samen te werken met hun teams.

Verbeter de effectiviteit van je leiders met betere communicatie en samenwerking

Denk aan een leider met wie je effectief samenwerkt. Hoe zou je deze leider omschrijven? Denk je meteen aan diens sterke communicatievaardigheden en effectieve manier van samenwerken? Voor leiders zijn goede vaardigheden op het gebied van communicatie en samenwerking niet alleen ‘leuk om te hebben’, ze zijn van essentieel belang om teams en organisaties te helpen succesvol te zijn.

Effectieve leiders communiceren duidelijk, geven constructieve feedback en bieden de benodigde context om de steun van stakeholders te krijgen. Ze weten hoe ze een visie kunnen vertalen naar concrete doelen, plannen en resultaten. Daarnaast lopen ze niet weg voor moeilijke gesprekken met collega’s of teamleden.

Zelfs de meest ervaren leiders kunnen baat hebben bij coaching om vaardigheden op het gebied van communicatie en samenwerking verder te ontwikkelen. Met onze bewezen programma’s en oplossingen gebaseerd op tijdloze principes, deskundige ondersteuning en innovatieve technologie bied je jouw leiders de middelen en inzichten om effectieve leiders, deskundige trainers en strategische projectmanagers te worden.

Belangrijkste vaardigheden voor communicatie en samenwerking

Inspirerende leiders kunnen via elk kanaal hun boodschap duidelijk overbrengen, gaan effectief om met moeilijke gesprekken met collega’s en creëren de voorwaarden voor succesvolle projecten.

Schrijven

Schrijf duidelijk, beknopt, boeiend en overtuigend

Presenteren

Geef effectieve en overtuigende presentaties

Moeilijke gesprekken voeren

Ga proactief moeilijke gesprekken aan en ga hier effectief mee om

Projecten managen

Stel duidelijke, projectspecifieke doelen en schep duidelijkheid over verwachtingen met een consistent ritme van verantwoording

Gratis gids

10 zinnen die leiders gebruiken om vertrouwen op te bouwen bij teamleden

Ontdek hoe je een vertrouwenscultuur creëert met een gezamenlijke taal met eenvoudige maar krachtige zinnen die je kunt gebruiken om dankbaarheid uit te drukken, medeleven te tonen en steun te betuigen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema leiderschap

Leer het bereik van je organisatie te vergroten, bedrijfsresultaten te behalen en prestaties duurzaam te beïnvloeden.

De kracht van het ontwikkelpad

Een blijvende gedragsverandering begint van binnenuit: het begint met wie je bent en hoe je de dingen ziet. Dit bepaalt hoe je omgaat met en leidinggeeft aan anderen. In onze ontwikkelpaden combineren we onze programma’s en oplossingen met deskundige ondersteuning en innovatieve technologie om mensen te helpen zowel hun mindset als hun gedrag te veranderen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een ontwikkelpad.

Samenwerken om betere resultaten te behalen

 • 01 Live-online

  De 7 eigenschappen van effectief leiderschap: Signature editie 4.0

  Mensen kunnen alleen duurzame en blijvende resultaten behalen wanneer ze effectief leidinggeven aan zichzelf, met anderen samenwerken en hen beïnvloeden en inspireren, en hun capaciteiten voortdurend verbeteren en ontwikkelen.

  Duur: 2-3 dagen

 • 02 Microlearning

  Beter samenwerken om tot betere ideeën te komen – improvisatielessen voor managers

  Wat kunnen managers leren van stand-upcomedians die vaak ter plekke hun grappen bedenken? Meer dan je zou denken. 

  Duur: 5 minuten

 • 03 InSights

  De weg naar synergie: Team

  Synergie is de beste manier om problemen op te lossen, beslissingen te nemen, te onderhandelen over oplossingen en innovaties te ontwikkelen, omdat bij synergie wordt voortgebouwd op de ideeën en acties van meerdere mensen. 

  Duur: 15 minuten

 • 04 Excelerators

  Relatievertrouwen

  Creëer vertrouwen binnen je team en verbeter de bedrijfsresultaten. Ontdek hoe je tegelijkertijd conflicten oplost, anderen ondersteunt, zakelijke relaties verbetert en producten sneller op de markt brengt. 

  Duur: 30-60 minuten

 • 05 InSights

  Verbinding maken

  Om echt verbinding met iemand anders te kunnen maken, is het belangrijk dat je zowel met lichaam als geest aanwezig bent. Verbinding maken met anderen is van essentieel belang voor je persoonlijke productiviteit.

  Duur: 15 minuten

Help je organisatie om effectieve, samenwerkende leiders te ontwikkelen.

Vraag een demo aan

Demo aanvragen