Omgaan met verandering

Veranderingen op de werkplek zijn onvermijdelijk. Help je leiders hun teams effectief te ondersteunen bij het omgaan met verandering.

Bereid leiders voor om je organisatie effectief door verandering te leiden

Elke organisatie krijgt te maken met verandering. Hoe leiders reageren op verandering bepaalt in grote mate hoe hun teams reageren. Inspirerende leiders helpen hun teams excelleren in tijden van verandering door hen uit te leggen hoe verandering werkt, door onzekerheden om te zetten in kansen en door duidelijk te maken hoe de verandering de visie van de organisatie ondersteunt.

Hoewel verandering tot verwarring en een gevoel van chaos kan leiden, volgt elke verandering een voorspelbaar patroon. Met de juiste tools en inzichten kunnen leiders hun teamleden voorbereiden op de verandering, een duidelijk stappenplan ontwikkelen, de betrokkenheid bij de verandering waarborgen en de functieoverschrijdende samenwerking verbeteren, zelfs in de meeste uitdagende fasen van verandering.

Om teams met succes door verandering te leiden, is het belangrijk om goed te plannen en te oefenen. Met onze bewezen programma’s en oplossingen gebaseerd op tijdloze principes, deskundige ondersteuning en innovatieve technologie bied je jouw leiders de middelen die ze nodig hebben om hun teams effectief door verandering te leiden.

Belangrijkste leiderschapsvaardigheden bij het omgaan met verandering

Inspirerende leiders omarmen verandering niet alleen met een flexibele mindset. Ze tonen ook begrip voor de zorgen van hun teamleden en helpen hen inzien hoe de verandering leidt tot nieuwe mogelijkheden, ideeën en innovatie.

Teams door verandering leiden

Stel een overtuigende visie op voor nieuwe mogelijkheden die een verandering je team biedt

Aanpassingsvermogen

Ontwikkel eigenschappen van effectiviteit zodat mensen hun beste prestaties kunnen leveren en zich kunnen aanpassen aan verandering

Gratis gids

Aanpassen aan verandering: 5 zelfcoachingsvragen

Help leiders hun aanpak van de verandering te bepalen en een productieve mindset aan te nemen, zodat ze ook in de nieuwe situatie baanbrekende resultaten behalen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema verandering

Leer hoe je reacties op verandering beheerst, hoe je je proactief kunt voorbereiden op verandering en hoe je je team effectief door verandering leidt.

De kracht van het ontwikkelpad

Een blijvende gedragsverandering begint van binnenuit: het begint met wie je bent en hoe je de dingen ziet. Dit bepaalt hoe je omgaat met en leidinggeeft aan anderen. In onze ontwikkelpaden combineren we onze programma’s en oplossingen met deskundige ondersteuning en innovatieve technologie om mensen te helpen zowel hun mindset als hun gedrag te veranderen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een ontwikkelpad.

Leid je team naar een geslaagde verandering

 • 01 Live-online

  Leid jezelf door verandering

  Verandering is overal en gaat sneller dan ooit. In deze module leer je verandering beter te begrijpen en er zowel in je werk als in je privéleven effectiever in te stappen.

  Duur: 120 minuten

 • 02 Microlearning

  Er verandert te veel tegelijk

  Wat kun je doen wanneer er te veel tegelijk te snel verandert? Meer dan je zou denken! 

  Duur: 5 minuten

 • 03 Excelerators

  Leid je team door verandering – Deel 1

  In deze module kijk je vanuit het perspectief van een leider naar verandering en ontwikkel je vaardigheden om je team met succes door verandering te leiden.

  Duur: 30-60 minuten

 • 04 Video

  4 tips om rekening te houden met hoe ver mensen zijn in tijden van verandering

  Elk teamlid reageert anders op verandering. Bekijk de video en ontdek hoe je elk teamlid kunt helpen om reacties te beheersen en vooruitgang te boeken. 

  Duur: 5 minuten

 • 05 Excelerators

  Leid je team door verandering – Deel 2

  In deze module leer je hoe je je team betrokken houdt tijdens de meest uitdagende fasen van een verandering – disruptie en adoptie – zodat jullie samen resultaten kunnen behalen en innovatie kunnen bereiken. 

  Duur: 30-60 minuten

Help leiders de vaardigheden te ontwikkelen om teams effectief door verandering te leiden.

Vraag een demo aan

Demo aanvragen