Moeilijke gesprekken aangaan

Van spanning naar groei

Welke belangrijke gesprekken vermijden jouw teamleden? 

Door moeilijke gesprekken te ontwijken, kan een team blijven steken in onopgeloste problemen, gespannen verhoudingen en gemiste groeikansen. Dit belemmert de vooruitgang en zorgt voor een gebrek aan vertrouwen. 

Veel mensen worstelen met moeilijke gesprekken of vermijden deze, omdat ze niet graag ongemakkelijke kwesties aankaarten en niet goed voorbereid zijn op de – onvermijdelijke – emotionele reacties. 

Moeilijke gesprekken aangaan: Van spanning naar groei biedt deelnemers een gerichte aanpak die hen helpt om te gaan met emotionele spanningen en gesprekken te voeren waarin de gezamenlijke dialoog overeind blijft. Deelnemers veranderen hun mindset van het vrezen en vermijden van moeilijke gesprekken naar het zien van deze gesprekken als dé manier om vooruitgang te boeken op belangrijke punten. Bovendien ontwikkelen ze de vaardigheden om in elke relatie vertrouwen en respect op te bouwen wanneer ze gevoelige onderwerpen aansnijden.

Maak kennis met Moeilijke gesprekken aangaan: Van spanning naar groei 

Gratis gids

Inclusief leiderschap: Drie sleutels tot een authentieke organisatiecultuur met hoog vertrouwen

Praktische stappen die leiders kunnen nemen om inclusiever te leiden en een omgeving met hoog vertrouwen te creëren.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over diversiteit en inclusie

Organisaties met inclusieve leiders hebben meer kans om succesvol en betrokken te zijn en betere bedrijfsresultaten te behalen.

Boek vooruitgang met moed en inlevingsvermogen

Deelnemers leren hoe ze tijdens het gesprek moed en inlevingsvermogen balanceren door: 

 • Het delen van hun doel – de vooruitgang die ze willen boeken – en hun positieve intentie – het voordeel dat de ander uit het gesprek kan halen. 
 • Om te gaan met emotionele reacties met behulp van de volgende vaardigheden:
  • Pauzeer, raak niet in paniek
  • Observeer, oordeel niet
  • Vraag, vul niet in 

 

 

Oplossing 

Dit programma helpt deelnemers: 

 • Een sterke basis te leggen voor moeilijke gesprekken met heldere en constructieve communicatie waarin ze hun eigen behoeften en die van de ander balanceren.
 • Te beseffen dat emotionele reacties natuurlijk en menselijk zijn en deze te zien als een signaal dat het gesprek bijgestuurd moet worden om op koers te blijven. 
 • Verschillende tactieken te gebruiken om op het moment zelf te reageren zodat iedereen betrokken blijft en er vooruitgang wordt geboekt. 

 

 

Uitvoeringsopties 

Moeilijke gesprekken aangaan: Van spanning naar groei bestaat uit één sessie en is beschikbaar als klassikale, live-online en on-demand training, allen inclusief opvolging in de vorm van microlearning 

Onderdelen: 

 • Werkboek 
 • Kaarten

 

 

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-Online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

UnitedHealth Group

Nieuwe leiders ontwikkelen in een wereldwijde en inclusieve organisatie

Walter Baumann, verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma van de UnitedHealth Group, deelt zijn ervaring met het gebruik van de All Access Pass om individuele bijdragers en eerstelijnsmanagers wereldwijd te helpen in hun ontwikkeling. Ontdek hoe hij onze programma’s heeft ingezet om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, effectief om te gaan met culturele verschillen en de tevredenheid te verbeteren.

PepsiCo Foods

Empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie

PepsiCo Foods North America was op zoek naar een leiderschapsprogramma dat meeverandert met de ontwikkelingen op leiderschapsgebied. Ze combineerden de programma’s van FranklinCovey in een eigen CORE-leiderschapsprogramma om empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie te ontwikkelen.

Frito-Lay

Vertrouwen vergroten om verwachtingen te overtreffen

Waar een financiële crisis onafwendbaar leek, slaagde Frito-Lay erin om de verwachtingen te overtreffen. Door de economische recessie, inflatie en onvoorspelbare weersomstandigheden namen de prijzen in de toeleveringsketen aanzienlijk toe. Om een crisis te voorkomen, moest Frito-Lay snel omschakelen naar een ander bedrijfsmodel. Dankzij u003cemu003eDe snelheid van vertrouwenu003c/emu003e beschikten ze over de benodigde mindset en vaardigheden om zichzelf effectief door deze onzekere tijden te leiden.

Provo

Een cultuurverandering middels vertrouwen

De stad Provo in Utah (VS) had te maken met een enorme groei en toestroom van bedrijven. Ontdek hoe de stad u003cemu003eDe snelheid van vertrouwenu003c/emu003e heeft gebruikt om haar cultuur te transformeren en het positieve momentum te behouden.

We helpen je graag.

Demo aanvragen