Onbewuste bias: Bias begrijpen om potentieel optimaal te ontwikkelen

Pak beperkende denkpatronen aan en laat medewerkers groeien.

Elke dag worden jouw medewerkers met een onophoudelijke stroom aan informatie geconfronteerd terwijl ze uiteenlopende beslissingen nemen, op praktisch en strategisch niveau. Naarmate medewerkers steeds meer informatie moeten verwerken en sneller moeten handelen, rekening houdend met verschillende standpunten, vertrouwen ze op een vooringenomen denkwijze die onbewuste bias wordt genoemd.

Met onbewuste biases voorkomen onze hersenen overbelasting, maar deze biases kunnen prestaties negatief beïnvloeden en leiden tot slechte besluitvorming. Help leiders en teamleden om bias aan te pakken, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en de prestaties binnen de gehele organisatie verbeteren.

Gratis gids

Manage je biases en je team

Leer strategieën om je persoonlijke biases als leider te herkennen en wat je kunt doen om ze te managen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over diversiteit en inclusie

Leer het bereik van je organisatie te vergroten, bedrijfsresultaten te behalen en prestaties duurzaam te beïnvloeden.

Maak kennis met Onbewuste bias

Leer onbewuste vooroordelen te bestrijden

DOELSTELLINGEN

Bias is van nature onlosmakelijk verbonden met de werking van onze hersenen en het heeft invloed op hoe we beslissingen nemen, met anderen omgaan en reageren op verschillende situaties en omstandigheden. Vaak beperken biases ons in de ontwikkeling van ons potentieel. Niets is belangrijker voor prestaties dan hoe we elkaar als mensen zien en behandelen.

01: BIAS HERKENNEN

Herken de impact van bias op gedrag, beslissingen en prestaties. De eerste stap is het herkennen van de gedachten waarvan we misschien niet eens beseffen dat ze een onbewust vooroordeel zijn. Wanneer we starten met het identificeren, kunnen we daarna beginnen met het afbreken van onze onbewuste vooroordelen en het vormen van nieuwe interacties in onze gedachten.

02: VERBINDING VERSTERKEN

Vergroot de empathie en nieuwsgierigheid in persoonlijke relaties om bias te herkennen en onderzoeken. Door deze verbindingen leren we hoe een onbewust vooroordeel ons en de mensen om ons heen kan schaden en helpen we deze gedachten te vervangen door empathie en zorg.

03: MOED TONEN

Onderzoek manieren om bias met moed ter discussie te stellen en een ruimte te creëren waarin iedereen wordt gerespecteerd, opgenomen en gewaardeerd. Als we onze eigen onbewuste vooroordelen doorbreken, creëren we ruimtes, zowel fysiek als emotioneel, waarin meer mensen zich prettig kunnen voelen. Als organisatie is het van groot belang dat we deze ruimtes koesteren om de beste mensen, perspectieven en ideeën te vinden.

HET RESULTAAT

Onbewuste bias: Bias begrijpen om potentieel optimaal te ontwikkelen biedt een op principes gebaseerde en praktische aanpak voor het identificeren en aanpakken van onbewuste vooroordelen in ons dagelijks leven.

Het gaat verder dan alleen bewustwording en helpt deelnemers praktische vaardigheden te ontwikkelen waarmee ze onbewuste bias in de praktijk kunnen herkennen en de potentieel schadelijke effecten ervan kunnen ondervangen.

Deze oplossing helpt organisaties die:

  • Leiders willen ontwikkelen die een inclusieve werkplek creëren en de invloed van onbewuste bias op de besluitvorming aanpakken.
  • Een cultuur willen opbouwen waarin iedereen zich gerespecteerd, betrokken en gewaardeerd voelt.
  • De samenwerking willen verbeteren tussen nieuwe groepen of tussen bestaande functiesilo’s.
  • Een inclusieve cultuur willen ontwikkelen die het resultaat positief beïnvloedt.
  • Willen overschakelen van een op compliance gebaseerde aanpak van diversiteitstraining naar een meer praktische, actiegerichte aanpak.
  • De kloof willen dichten tussen verwacht en werkelijk gedrag in hoe mensen elkaar zien en behandelen.

4,3
Onbewuste bias: Bias begrijpen om potentieel optimaal te ontwikkelen scoort gemiddeld een 4,3
4,3
Dit is het gemiddelde cijfer uit 188 beoordelingen

9

juli 6, 2022

Goede balans tussen theorie, praktijk voorbeelden. Daarnaast veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te oefenen.

Jolanda

10

juni 2, 2022

Heel fijn om hier goed bij stil te staan. Goede basis en mooie nieuwe inzichten.

Anoniem

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

UnitedHealth Group

Nieuwe leiders ontwikkelen in een wereldwijde en inclusieve organisatie

Walter Baumann, verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma van de UnitedHealth Group, deelt zijn ervaring met het gebruik van de All Access Pass om individuele bijdragers en eerstelijnsmanagers wereldwijd te helpen in hun ontwikkeling. Ontdek hoe hij onze programma’s heeft ingezet om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, effectief om te gaan met culturele verschillen en de tevredenheid van leiders te verbeteren.

PepsiCo Foods

Empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie

PepsiCo Foods North America was op zoek naar een leiderschapsprogramma dat meeverandert met de ontwikkelingen op leiderschapsgebied. Ze combineerden de programma’s van FranklinCovey in een eigen CORE-leiderschapsprogramma om empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie te ontwikkelen.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen