86.86.165.71

De 4 essentiële rollen van leiderschap

Een raamwerk voor succes voor leiders overal ter wereld.

De wereld verandert in sneltreinvaart.

Elke dag opnieuw moeten leiders talloze beslissingen nemen en worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Wat gisteren succesvol was, is vandaag alweer achterhaald. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op en de bijbehorende belangen zijn vaak groot. Tegelijkertijd liggen er voor leiders ook enorme kansen om succesvol te zijn met hun team.

Maar hoe kunnen leiders in deze snel veranderende wereld de curve voor blijven en zichzelf en hun teams blijven onderscheiden?

Maak kennis met De 4 essentiële rollen van leiderschap.

Zelfs in de meest turbulente tijden zijn er vier rollen die leiders hebben en die succes zeer goed voorspellen. We noemen die rollen essentieel, omdat ze het fundament leggen voor effectief leiderschap wanneer leiders bewust zichzelf en hun teams in overeenstemming met deze rollen leiden.

Gratis gids

Aanpassen aan verandering: 5 zelfcoachingsvragen

Download deze gids en help je leiders hun aanpak van de verandering te bepalen en een productieve mindset aan te nemen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema leiderschap

Ontdek hoe De 4 essentiële rollen van leiderschap je kan helpen om het leiderschapspotentieel te ontwikkelen en de prestaties te verbeteren.

Ontdek De 4 essentiële rollen van leiderschap

1

Vertrouwen vergroten

Vertrouwen begint met het karakter en de competenties van een leider – de geloofwaardigheid waarmee leiders doelbewust een cultuur van vertrouwen kunnen creëren.

Lees verder
2

Visie creëren

Effectieve leiders ontwikkelen een gedeelde visie en strategie, die ze zo overtuigend communiceren dat anderen hen willen volgen.

Lees verder
3

Strategie uitvoeren

Leiders moeten niet alleen groot denken, maar hun visie en strategie ook uitvoeren, met en via anderen.

Lees verder
4

Potentieel coachen

Effectieve leiders ontwikkelen het leiderschapspotentieel in anderen en verbeteren prestaties door continue feedback en coaching.

Lees verder

Programmaoverzicht

De uitdaging

Leiders die promotie maken naar een leiderschapsrol op midden- of seniormanagementniveau hebben vaak moeite om op dat niveau resultaten te behalen. De werkwijzen waar ze als individuele bijdrager succesvol mee zijn, helpen hen niet om met en via anderen resultaten te behalen. Deze leiders hebben een eenvoudig en praktisch raamwerk nodig dat de basis vormt voor hun succes als leider.

Ervaren leiders op midden- of seniormanagementniveau hebben vaak behoefte aan praktische werksessies waarin ze ideeën ontwikkelen die ze samen met hun team in de praktijk kunnen brengen. De flexibiliteit van de trainingsvormen speelt daarbij een belangrijke rol.

Het onderzoek en de oplossing

FranklinCovey heeft gedurende meer dan twee jaar onderzocht wat organisaties nu en in de toekomst van hun leiders verwachten. We hebben ontdekt dat deze organisaties behoefte hebben aan leiders die:

  • GROOT denken en zich snel aanpassen.
  • Een strategie omzetten in betekenisvol werk.
  • Mensen coachen om betere prestaties te bereiken.

Met De 4 essentiële rollen leren leiders hoe ze deze vaardigheden steeds in de praktijk kunnen brengen. Dit alles binnen het unieke raamwerk van FranklinCovey, dat zich richt op zowel wie een leider is als wat een leider doet.

Het programma omvat

  • 360°-assessment of zelf-assessment
  • Werkboek
  • Implementatieplan
  • On-demand modules

4,6
De 4 essentiële rollen van leiderschap scoort gemiddeld een 4,6
4,6
Dit is het gemiddelde cijfer uit 189 beoordelingen

9

februari 9, 2023

Het heeft me veel inzichten gegeven en handvatten om te verbeteren. En het heeft ook de band onderling versterkt. We kennen elkaar beter en weten wat er speelt . En nu verder pakken 🙂

Nancy

9

december 12, 2022

Concrete handvaten om na te denken over je toekomstvisie en perspectief, zowel professioneel als privé

Anoniem

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

PepsiCo Foods

Empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie

PepsiCo Foods North America was op zoek naar een leiderschapsprogramma dat meeverandert met de ontwikkelingen op leiderschapsgebied. Ze combineerden de programma’s van FranklinCovey in een eigen CORE-leiderschapsprogramma om empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie te ontwikkelen.

Vibe Group

Schaalbaar trainings- en ontwikkelprogramma

Vibe Group is een snelgroeiend IT Staffing & Consulting-bedrijf dat sinds de oprichting in 2011 is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 300 interne en 1000 externe medewerkers. Ontdek hoe Vibe Group samen met FranklinCovey het bestaande trainings- en ontwikkelingsprogramma heeft opgeschaald om deze snelle groei te ondersteunen.

SM Energy

Een cultuur van persoonlijk leiderschap creëren om talenten te behouden

SM Energy heeft een cultuur van persoonlijk leiderschap gecreëerd om de betrokkenheid te vergroten en talenten te behouden. De programma’s van FranklinCovey helpen leiders om effectiever te leiden, samen te werken en potentieel binnen de organisatie te benutten om doelen te bereiken.

Global Staffing & Recruiting

Een cultuur voor wereldwijde groei creëren

Een wereldwijd recruitmentbureau wilde een kader creëren om de organisatiecultuur te versterken. Ontdek hoe zij De 4 essentiële rollen van leiderschap gebruiken om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen, gemeenschappelijke doelen te bepalen en om medewerkers te helpen elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen