Rol 4: Potentieel coachen

Leiderschap in anderen ontwikkelen.

Effectieve leiders ontwikkelen het leiderschapspotentieel in anderen en verbeteren prestaties door continue feedback en coaching. Leiders die potentieel ontwikkelen, gaan van het oplossen van problemen door anderen te vertellen wat ze moeten doen naar leiderschap in anderen en capaciteiten van teamleden ontwikkelen.

Leiders kunnen potentieel ontwikkelen door feedback te geven, de belangrijkste coachingsvaardigheden toe te passen en het coachingskader te implementeren.

  • Feedback: regelmatig feedback geven is een belangrijke manier om goede prestaties te versterken, bewust een teamcultuur te creëren en prestaties te verbeteren.
  • Belangrijkste coachingsvaardigheden: er zijn drie belangrijke coachingsvaardigheden: luisteren, vragen stellen en erkennen. Deze drie vaardigheden helpen leiders om hun eigen agenda opzij te schuiven, mogelijkheden te ontdekken en capaciteiten te ontwikkelen.
  • Coachingskader: het coachingskader begint met de eigen voorbereiding van de coachee. Vervolgens doorlopen de coach en coachee deze vier stappen: verduidelijken, leren, verkennen en toezeggingen doen.

Gratis gids

Aanpassen aan verandering: 5 zelfcoachingsvragen

Download deze gids en help je leiders hun aanpak van de verandering te bepalen en een productieve mindset aan te nemen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema leiderschap

Ontdek hoe De 4 essentiële rollen van leiderschap je kan helpen om het leiderschapspotentieel te ontwikkelen en de prestaties te verbeteren.

Paradigma van de hele mens

Effectieve leiders zien mensen als hele mensen die per definitie capabel zijn. Ze vertellen mensen niet wat ze moeten doen maar coachen ze, zodat mensen zelf oplossingen kunnen ontdekken.

  • Lichaam: loon, secundaire arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden
  • Verstand: uitdagend en interessant werk
  • Hart: relaties, verbondenheid
  • Ziel: betekenis, doel, missie
Quote PNG

Leiderschap betekent dat je zodanig met je mensen over hun waarde en potentieel communiceert, dat zij hier zelf ook van overtuigd raken.

— Dr. Stephen R. Covey

De 4 essentiële rollen van leiderschap

01

Vertrouwen begint met het karakter en de competenties van een leider – de geloofwaardigheid waarmee leiders doelbewust een cultuur van vertrouwen kunnen creëren.

02

Effectieve leiders ontwikkelen een gedeelde visie en strategie, die ze zo overtuigend communiceren dat anderen hen willen volgen.

03

Leiders moeten niet alleen groot denken, maar hun visie en strategie ook uitvoeren, met en via anderen.

04
Potentieel coachen

Effectieve leiders ontwikkelen het leiderschapspotentieel in anderen en verbeteren prestaties door continue feedback en coaching.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen