De 6 cruciale vaardigheden voor het leiden van een team

Essentiële inzichten voor elke leider

Leiders hebben grote invloed op de organisatie: de productiviteit en betrokkenheid van medewerkers, de tevredenheid en loyaliteit van klanten, innovatie en financiële resultaten. Jullie leiders, op elk niveau, maken het verschil!

Een leider zijn is altijd uitdagend geweest, maar tegenwoordig meer dan ooit. Maar liefst 80% van het succes als leider wordt bepaald door sociale vaardigheden. Velen krijgen een leiderschapsrol vanwege hun technische vaardigheden, maar missen de bekwaamheid om anderen effectief te leiden en motiveren. Zonder deze vaardigheden is het voor zowel nieuwe als ervaren leiders een hele uitdaging om effectief leiding te geven aan hun teams.

De 6 cruciale vaardigheden voor het leiden van een team is een unieke verzameling van praktische oplossingen en tools waarmee leiders de mindset en vaardigheden kunnen ontwikkelen die ze nodig hebben om een effectieve leider te worden.

Gratis white paper

Cruciale inzichten voor eerstelijns leiders

Om de omslag te maken van individuele bijdrager naar leider, zul je je andere vaardigheden eigen moeten maken.

Gratis inspiratie sessie

Neem deel aan een live online inspiratie sessie over leiderschap

Ontdek de bewezen aanpak voor het creëren van een goed presterend team.

1

Ontwikkel een leider-mindset

Ontdek de cruciale mindset-veranderingen die jouw succes als leider van anderen vergroten.

Lees verder
2

Houd regelmatig 1-op-1’s

Vergroot de betrokkenheid van teamleden door regelmatig, waardevolle 1-op-1’s te houden.

Lees verder
3

Ondersteun je team om resultaten te bereiken

Wees duidelijk over de doelen en resultaten van je team. Delegeer verantwoordelijkheden, en blijf teamleden ondersteunen.

Lees verder
4

Creëer een feedbackcultuur

Geef én vraag feedback om het vertrouwen en de vaardigheden van teamleden, en die van jouzelf te ontwikkelen.

Lees verder
5

Leid je team door verandering

Bereid teamleden voor op veranderingen en ondersteun ze in het veranderproces, zodat hun prestaties er niet onder lijden maar juist beter worden.

Lees verder
6

Manage je tijd en energie

Prioriteer de belangrijkste zaken, plan en versterk je vitaliteit als leider.

Lees verder

Maak kennis met De 6 cruciale vaardigheden

Overzicht

Dit programma biedt leiders op elk niveau cruciale vaardigheden en tools om werk gedaan te krijgen met en via anderen. Het programma is ideaal voor nieuwe eerstelijns leiders die een succesvolle omslag moeten maken van individuele bijdrager naar leider van anderen. Het is ook geschikt voor ervaren leiders die op zoek zijn naar praktische en relevante tools om hun teams effectief te leiden en managen.

Het onderzoek en de oplossing

FranklinCovey heeft flink geïnvesteerd in onderzoek om inzicht te krijgen in wat organisaties nu en in de toekomst van hun leiders verwachten. Uit ons onderzoek kwamen drie veelvoorkomende uitdagingen naar voren:

  1. Nieuwe leiders moeten de basisvaardigheden voor het leiden van anderen leren.
  2. Beginnende leiders moeten hun kennis en sociale vaardigheden ontwikkelen.
  3. Voor alle leiders is het belangrijk om de fundamentele leiderschapsvaardigheden te beheersen en te ontwikkelen.

De 6 cruciale vaardigheden versnelt de ontwikkeling van elke leider en biedt de vaardigheden en tools die elke leider nodig heeft (maar zelden krijgt). Met dit programma kun je leiders op elk niveau helpen om de cruciale vaardigheden te ontwikkelen, zodat al je leiders dezelfde aanpak gebruiken bij het managen en motiveren van anderen.

Het programma omvat

Deelnemersmaterialen:

  • Werkboek
  • Oefenkaarten
  • Optioneel, 12 weken durend ondersteunend e-mailprogramma

Facilitatormaterialen:

  • Virtuele certificering
  • Facilitator Guide
  • PowerPoint met video’s

 

4,4
De 6 cruciale vaardigheden voor het leiden van een team scoort gemiddeld een 4,4
4,4
Dit is het gemiddelde cijfer uit 559 beoordelingen

9

februari 9, 2023

Het heeft me veel inzichten gegeven en handvatten om te verbeteren. En het heeft ook de band onderling versterkt. We kennen elkaar beter en weten wat er speelt . En nu verder pakken 🙂

Nancy

10

maart 15, 2022

We zijn ons leiderschap aan het ontwikkelen om klaar te zijn voor de toekomst van onze snel groeiende organisatie. Dit is eennorima basis om mee te handelen maar ook in het leiderschapsstijl congruent met dezelfde taal te communiceren met elkaar en de collega die aan onze zorg zijn toevertrouwd

Peter

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

UnitedHealth Group

Nieuwe leiders ontwikkelen in een wereldwijde en inclusieve organisatie

Walter Baumann, verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma van de UnitedHealth Group, deelt zijn ervaring met het gebruik van de All Access Pass om individuele bijdragers en eerstelijnsmanagers wereldwijd te helpen in hun ontwikkeling. Ontdek hoe hij onze programma’s heeft ingezet om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, effectief om te gaan met culturele verschillen en de tevredenheid van leiders te verbeteren.

PepsiCo Foods

Empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie

PepsiCo Foods North America was op zoek naar een leiderschapsprogramma dat meeverandert met de ontwikkelingen op leiderschapsgebied. Ze combineerden de programma’s van FranklinCovey in een eigen CORE-leiderschapsprogramma om empathisch leiderschap in alle lagen van de organisatie te ontwikkelen.

Vibe Group

Schaalbaar trainings- en ontwikkelprogramma

Vibe Group is een snelgroeiend IT Staffing & Consulting-bedrijf dat sinds de oprichting in 2011 is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 300 interne en 1000 externe medewerkers. Ontdek hoe Vibe Group samen met FranklinCovey het bestaande trainings- en ontwikkelingsprogramma heeft opgeschaald om deze snelle groei te ondersteunen.

Non-profitorganisatie

Eerstelijns leiders ontwikkelen om anderen te inspireren en resultaten te beïnvloeden

Een van de grootste non-profitorganisaties in het westen van de Verenigde Staten had een onduidelijke missie en te veel goede ideeën. Ontdek hoe de organisatie met onze programma’s erin is geslaagd om resultaten te prioriteren, de betrokkenheid te vergroten, de omzet te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen