Snelheid van vertrouwen: Basisprincipes

Vertrouwen: een onmisbare competentie die je kunt leren.

In onze hedendaagse wereld waarin alles met elkaar verbonden is, is vertrouwen een belangrijk managementinstrument voor organisaties. Net als elke andere competentie, is het vermogen om vertrouwen te creëren een vaardigheid die kan worden aangeleerd. De principes in Stephen M.R. Covey’s bestseller De snelheid van vertrouwen helpen je om je niet te verliezen in de tijdrovende, bureaucratische rompslomp die voortkomt uit wantrouwen, zodat je je kunt richten op samenwerking en duurzame groei van je organisatie.

Draag vertrouwen uit en je zult zien dat achterdocht plaatsmaakt voor productiviteit en onzekerheid voor betrokkenheid.

Met hoog vertrouwen verbeteren de communicatie, creativiteit en betrokkenheid. Wanneer je teamleden zich kunnen richten op doelen in plaats van achterdocht en frustraties zal de productiviteit toenemen en zullen de kosten afnemen.

In het programma De snelheid van vertrouwen: Basisprincipes leren deelnemers de kennis, taal en gedragingen toe te passen om teams en organisaties met hoog vertrouwen te creëren.

Gratis gids

7 manieren om vertrouwen op te bouwen tussen jou en je team

Een toolkit voor leiders op alle niveaus.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema leiderschap

Leer het bereik van je organisatie te vergroten, bedrijfsresultaten te behalen en prestaties duurzaam te beïnvloeden

De schone schijn ophouden

Programmaoverzicht

De oplossing

In het programma Snelheid van vertrouwen: Basisprincipes leren deelnemers de vertrouwenskloven in hun persoonlijke geloofwaardigheid en relaties op het werk te herkennen en aan te pakken. Tijdens de werksessie passen deelnemers de theorie toe op hun eigen werksituaties en:

 • Oefenen ze met de 13 gedragingen van hoog vertrouwen om vertrouwen te ontwikkelen, te herstellen en uit te dragen.
 • Stellen ze een actieplan op om hun persoonlijke geloofwaardigheid en invloed te vergroten.
 • Leren ze transparant, respectvol en direct communiceren.
 • Ontdekken ze hoe ze de juiste mate van vertrouwen uitdragen naar teamleden.
 • Leggen ze verantwoording af aan een buddy over de voortgang van gedane toezeggingen.

Opbouw

De case voor vertrouwen

 • Deelnemers bouwen een eigen case voor vertrouwen op door de invloed van vertrouwensbelastingen en vertrouwensdividenden op hun huidige projecten te bepalen.

Vertrouwen in jezelf

 • Draag vertrouwen uit via karakter en competenties en neem verantwoordelijkheid voor het vergroten van je persoonlijke geloofwaardigheid.

Relatievertrouwen

 • Stop met schone schijn-gedrag en pas de 13 gedragingen van hoog vertrouwen toe om vertrouwen te ontwikkelen, te herstellen en uit te dragen.

Het resultaat

Met het programma Snelheid van vertrouwen: Basisprincipes ontwikkelen deelnemers hun vermogen om vertrouwen te creëren en leren ze hoe ze snel duurzame vertrouwensrelaties opbouwen met klanten, medewerkers en afdelingen. Daarnaast ontdekken ze het belang van vertrouwen voor het succes van elke organisatie.

Deelnemersmaterialen:

 • Werkboek
 • Vertrouwenskaarten
 • Het boek De snelheid van vertrouwen
 • Speed of Trust Digital Coach app
 • Vertrouwensactieplan (VAP)

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

Frito-Lay

Vertrouwen vergroten om verwachtingen te overtreffen

Waar een financiële crisis onafwendbaar leek, slaagde Frito-Lay erin om de verwachtingen te overtreffen. Door de economische recessie, inflatie en onvoorspelbare weersomstandigheden namen de prijzen in de toeleveringsketen aanzienlijk toe. Om een crisis te voorkomen, moest Frito-Lay snel omschakelen naar een ander bedrijfsmodel. Dankzij De snelheid van vertrouwen beschikten ze over de benodigde mindset en vaardigheden om zichzelf effectief door deze onzekere tijden te leiden.

Provo

Een cultuurverandering middels vertrouwen

De stad Provo in Utah (VS) had te maken met een enorme groei en toestroom van bedrijven. Ontdek hoe de stad De snelheid van vertrouwen heeft gebruikt om haar cultuur te transformeren en het positieve momentum te behouden.

Producent in de auto-industrie

Sneller excelleren

Een toonaangevende en succesvolle producent in de auto-industrie wilde graag het volledige potentieel binnen de organisatie benutten. Ontdek hoe het bedrijf de FranklinCovey All Access Pass heeft ingezet om de motivatie en betrokkenheid van medewerkers te vergroten en hen voor te bereiden op een toekomst waarin de concurrentie steeds feller wordt.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen