86.86.165.71

Leiden met de snelheid van vertrouwen

Creëer een cultuur waarin vertrouwen tot betere resultaten leidt.

Vertrouwen uitdragen is geen karaktereigenschap die je nou eenmaal hebt of niet. Het is een vaardigheid die we kunnen leren. Teams en organisaties die werken met een hoge mate van vertrouwen, presteren aanzienlijk beter dan organisaties waar het vertrouwen laag is.

Vertrouwen verbindt en bevordert de samenwerking, waardoor teams beter presteren en medewerkers met meer passie en plezier aan het werk gaan.

Gratis gids

7 manieren om vertrouwen op te bouwen tussen jou en je team

Een toolkit voor leiders op alle niveaus.

Gratis gids

6 manieren voor je leiders om vertrouwen op te bouwen

Een groot deel van leiderschap is teams inspireren om prestatiedoelen te halen. Maar wat bepaalt of ze reageren? Vaak hangt het antwoord af van het vermogen van de leider om vertrouwen te creëren binnen het team of om het vertrouwen te ondermijnen.

Leer meer over Leiden met de snelheid van vertrouwen

Oefening baart vertrouwen.

Complexe organisatieproblemen kunnen niet worden opgelost door bijvoorbeeld een andere manager aan te stellen, trainingen te geven, de organisatiestructuur aan te passen of een systeem te veranderen. Hoewel dit misschien bijdraagt aan het oplossen van het probleem, moeten alle strategieën uiteindelijk worden teruggebracht tot praktisch haalbare werkzaamheden die door medewerkers kunnen worden uitgevoerd.

Het economische belang van vertrouwen

Vertrouwen heeft altijd invloed op twee variabelen, namelijk de snelheid en de kosten. Wanneer het vertrouwen afneemt, neemt ook de snelheid af en nemen de kosten toe. Wanneer het vertrouwen toeneemt, neemt ook de snelheid toe en nemen de kosten af. Het economische belang van vertrouwen komt in de praktijk tot uiting in het feit dat we vaak verborgen vertrouwensbelastingen betalen.

Ook al heeft een bedrijf een uitstekende strategie en krachtig uitvoeringssysteem, de mate van vertrouwen binnen de organisatie kan een grote negatieve (vertrouwensbelasting) of positieve (vertrouwensdividend) impact op de nettoresultaten hebben. Dit onderstreept het belang van het creëren van een cultuur van vertrouwen.

Hoe vertrouwen werkt

Bij vertrouwen spelen zowel karakter als competenties een rol. Karakter omvat je integriteit, je motieven en je intentie ten opzichte van anderen. Onder competenties verstaan we je capaciteiten, je vaardigheden, je resultaten en je staat van dienst.

In de huidige maatschappij wordt steeds meer nadruk op ethiek gelegd waardoor men voor vertrouwen vooral kijkt naar karakter. Competenties zijn echter net zo belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen.

Programmaoverzicht

Het programma Leiden met de snelheid van vertrouwen kan een ware transformatie teweegbrengen doordat het werkt als een hefboom. In het kielzog van de prestaties van individuele medewerkers en teams, die hun huidige werk anders leren aanpakken, zullen ook de bedrijfsresultaten verbeteren. Een cultuur van hoog vertrouwen en grote betrokkenheid is uiteindelijk het ultieme, duurzame concurrentievoordeel.

Het deelnemerspakket voor het programma Leiden met de snelheid van vertrouwen bestaat uit:

  • Werkboek
  • Vertrouwenskaarten
  • Handleiding voor de wekelijkse vertrouwenssessie
  • Het boek Leiden met de snelheid van vertrouwen
  • Speed of Trust Digital Coach app
  • tQ 360°-assessment

4,5
Leading at the Speed of Trust scores on average 4,5
4,5
This is the average score from 32 reviews

9

oktober 7, 2021

Net begonnen, maar geeft nu al de uitdaging goed naar jezelf te kijken….goede thema’s en discussies

W

9

september 22, 2020

Zeer fijne en “Mind opening” workshop die vooral zorgde voor een mooie open discussie binnen het team.

Max

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

Frito-Lay

Vertrouwen vergroten om verwachtingen te overtreffen

Waar een financiële crisis onafwendbaar leek, slaagde Frito-Lay erin om de verwachtingen te overtreffen. Door de economische recessie, inflatie en onvoorspelbare weersomstandigheden namen de prijzen in de toeleveringsketen aanzienlijk toe. Om een crisis te voorkomen, moest Frito-Lay snel omschakelen naar een ander bedrijfsmodel. Dankzij De snelheid van vertrouwen beschikten ze over de benodigde mindset en vaardigheden om zichzelf effectief door deze onzekere tijden te leiden.

Provo

Een cultuurverandering middels vertrouwen

De stad Provo in Utah (VS) had te maken met een enorme groei en toestroom van bedrijven. Ontdek hoe de stad De snelheid van vertrouwen heeft gebruikt om haar cultuur te transformeren en het positieve momentum te behouden.

Producent in de auto-industrie

Sneller excelleren

Een toonaangevende en succesvolle producent in de auto-industrie wilde graag het volledige potentieel binnen de organisatie benutten. Ontdek hoe het bedrijf de FranklinCovey All Access Pass heeft ingezet om de motivatie en betrokkenheid van medewerkers te vergroten en hen voor te bereiden op een toekomst waarin de concurrentie steeds feller wordt.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen