Omgaan met verandering

Help je medewerkers bij het ontwikkelen van de mindset en vaardigheden die ze nodig hebben om effectief met verandering om te gaan.

Help teamleden effectief om te gaan met verandering

Elke organisatie gaat door perioden van verandering. Ongeacht of veranderingen proactief zijn of een reactie zijn op externe factoren, één ding is zeker: omgaan met veranderingen is een vaardigheid die elk teamlid nodig heeft om te kunnen slagen.

De meeste organisaties die met verandering te maken krijgen, richten zich voornamelijk op het proces. Hoewel het proces belangrijk is, zijn het uiteindelijk de medewerkers die de verandering teweeg moeten brengen. Met de juiste aanpak kunnen medewerkers met vertrouwen de verschillende fasen van het verandertraject doorlopen. Zodra ze het voorspelbare patroon van verandering begrijpen, kunnen ze onzekerheden omzetten in kansen voor hun persoonlijke ontwikkeling en die van hun team.

Met onze bewezen programma’s en oplossingen gebaseerd op tijdloze principes, deskundige ondersteuning en innovatieve technologieën bied je jouw teamleden de benodigde middelen en inzichten om veranderingen op de werkplek te omarmen.

Belangrijkste vaardigheden voor het omgaan met verandering

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn vaardigheden die elk teamlid nodig heeft om effectief om te gaan met verandering.

Aanpassingsvermogen

Ga als individuele bijdrager effectief om met verandering

Gratis gids

Aanpassen aan verandering: 5 zelfcoachingsvragen

Help leiders hun aanpak van de verandering te bepalen en een productieve mindset aan te nemen, zodat ze ook in de nieuwe situatie baanbrekende resultaten behalen.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema verandering

Leer hoe je reacties op verandering beheerst, hoe je je proactief kunt voorbereiden op verandering en hoe je je team effectief door verandering leidt.

De kracht van het ontwikkelpad

Een blijvende gedragsverandering begint van binnenuit: het begint met wie je bent en hoe je de dingen ziet. Dit bepaalt hoe je omgaat met en leidinggeeft aan anderen. In onze ontwikkelpaden combineren we onze programma’s en oplossingen met deskundige ondersteuning en innovatieve technologie om mensen te helpen zowel hun mindset als hun gedrag te veranderen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een ontwikkelpad.

Effectief omgaan met verandering

 • 01 Live-online

  Leid jezelf door verandering

  Verandering is overal en gaat sneller dan ooit. In deze module leer je verandering beter te begrijpen en er zowel in je werk als in je privéleven effectiever in te stappen.

  Duur: 120 minuten

 • 02 10-minutenopdracht

  Ontdek hoe jij meestal op verandering reageert

  Denk je dat verandering onvermijdelijk is? Ervaar je verandering als stressvol? Of vind je het juist inspirerend? Is het iets waar je beter in kunt worden? Doe dit driedelige assessment om je houding, reacties en gedrag te beoordelen.

  Duur: 10 minuten

 • 03 Microlearning

  Er verandert te veel tegelijk

  Wat kun je doen wanneer er te veel tegelijk te snel verandert? Meer dan je zou denken!

  Duur: 5 minuten

 • 04 Video

  3 vragen om innovatie te stimuleren na een verandering

  Elke verandering biedt talloze nieuwe mogelijkheden. FranklinCovey-consultant Marché Barney legt uit hoe je deze mogelijkheden kunt herkennen en benutten.

  Duur: 3 minuten

 • 05 Excelerators

  Eigenschap 1: Wees proactief

  Alles om je heen kan je tot een reactie verleiden. Het moment tussen ervaren en reageren is ontzettend belangrijk. Op dat moment kun jij namelijk kiezen voor een proactieve reactie.

  Duur: 30-60 minuten

 • 06 InSights

  Big Rocks

  Het is ontzettend lastig om alles in je leven in te passen, maar het wordt wel een stuk makkelijker als je je focust op jouw belangrijkste prioriteiten (Big Rocks).

  Duur: 10 minuten

Help je medewerkers effectief omgaan met verandering op de werkplek.

Vraag een demo aan

Demo aanvragen