De 4 disciplines van uitvoering

Aanpak om strategische doelen te realiseren.

De oplossing

Maak je belangrijkste doelen zichtbaar

Het realiseren van strategische doelen vraagt om discipline. Het vraagt nog meer discipline als je keer op keer strategische doelen wilt behalen. Een organisatie kan hier sterker in worden door het creëren van een cultuur van uitvoering op basis van vier basisprincipes.

Het doel van deze aanpak is om managers in staat te stellen om met de betrokkenheid van hun team uitdagende doelen te realiseren, ondanks dagelijkse afleidingen en drukte. Daarnaast ontwikkelt het team het vertrouwen en de competentie om diezelfde aanpak toe te passen op doelen die in de toekomst ontstaan.

FranklinCovey The 4 Disciplines of Execution
 1. 01
  Focus op een Waanzinnig Belangrijk Doel

  Focus, Focus, Focus. Managers hebben vaak de neiging om veel verschillende doelen te stellen, waardoor aandacht versnippert. Discipline 1 draait om de moed om 1 waanzinnig belangrijk doel te kiezen.

 2. 02
  Meet gedrag

  Vergroot p20% van de activiteiten zorgen voor 80% van het resultaat. Discipline 2 draait om het kiezen en meetbaar maken van voorspellende activiteiten. Activiteiten die teamleden wekelijks kunnen uitvoeren en bijhouden, zodat ze op koers liggen om het doel te behalen.

 3. 03
  Houd een motiverend scorebord bij

  Mensen en teams spelen anders wanneer zij zelf de score bijhouden en bepalen of ze op koers liggen of niet.

 4. 04
  Creëer een ritme van verantwoording

  Succesvolle teams hebben een teamcultuur waarin mensen zichzelf en elkaar scherp en verantwoordelijk houden. Cruciaal is dat dit proces een duidelijk ritme heeft, bijvoorbeeld wekelijks, dat teamleden dit samen doen en dat het team leert van successen en mislukkingen.

Download programmaoverzicht
FranklinCovey The 4 Disciplines of Execution | The Outcome
Het resultaat

Bouw een cultuur waar het draait om het uitvoeren van belangrijke zaken

Het proces van De 4 disciplines van uitvoering biedt een organisatie een aanpak om:

 1. een strategie met kwaliteit uit te voeren in de kortst mogelijke tijd;
 2. de betrokkenheid van managers en teams te verhogen;
 3. niet alleen het huidige doel, maar ook toekomstige doelen succesvol te realiseren.

Het doel van deze aanpak is dat managers leren hoe ze de belangrijkste doelen kunnen uitvoeren, midden in de drukte en waan van alledag. We trainen hen niet alleen hoe ze dat kunnen doen. We leren deze managers ook hoe ze de inzichten kunnen overdragen en implementeren in hun teams. Hierdoor nemen zij eigenaarschap van deze aanpak op een dieper niveau en bereiken ze baanbrekende resultaten. Dit zeggen we met veel vertrouwen en overtuiging, na duizenden implementaties waarbij in gemiddeld 85% van die implementaties de gewenste doelen met succes en kwaliteit zijn gerealiseerd.

Beschikbaar in de All Access Pass

De FranklinCovey All Access Pass biedt onbeperkte toegang tot toonaangevende content en oplossingen die jouw bereik kunnen vergroten, die je helpen om je bedrijfsdoelstellingen te bereiken en die de prestaties binnen je organisatie duurzaam kunnen beïnvloeden.

 • Programma's om persoonlijke plannen en doelen te realiseren
 • Jhana: De digitale toolkit voor managers
 • Alles uit de Personal Effectiveness Pass
 • Programma's voor bewezen resultaten op het gebied van Leiderschap
 • De meest gekozen pass
 • Programma's voor bedrijfsresultaten; sales performance, klantloyaliteit en uitvoering
 • Alle FranklinCovey content
Lees meer over de All Access Pass