Hoe leid ik thuiswerkers?

Het is normaal voor nieuwe leiders om zich zorgen te maken over het managen van werknemers op afstand. Het is gemakkelijk om aannames te maken wanneer je je werknemers niet iedere dag op kantoor ziet, maar wist je dat thuiswerkers langere uren maken en productiever zijn dan de werknemers op kantoor? Maar al te vaak stellen managers weinig contact gelijk aan een laag arbeidsethos of een laag rendement.

Hier zijn wat tips om dit onbewuste vooroordeel te voorkomen en je leiderschapsstatus te behouden:

  1. Concentreer je op wat je werknemer heeft bereikt, niet op de vraag of je kunt zien dat ze het bereiken.
  2. Bouw vertrouwen op bij je werknemers tijdens je 1-op-1 gesprekken. Neem de eerste vijf minuten de tijd om ze persoonlijk te leren kennen, informeer naar niet-werk gerelateerde problemen en vraag ze om feedback over hoe je beter zou kunnen communiceren.
  3. Thuiswerkers kunnen niet zomaar bij je binnenvallen voor nuttige feedback, dus maak regelmatig duidelijk wat je verwachtingen van hun zijn.
  4. Maak je check-ins interactiever. Deel slides en spreadsheets op je scherm, zodat je allebei kunt zien wat er aan de hand is.

Geef thuiswerkers het vertrouwen en de aandacht die ze verdienen. Als je dat doet, kunnen ze de beste prestaties gaan leveren.

Leer meer over effectieve teamontwikkeling en zet je doelen om in resultaten.

Meer weten over dit onderwerp?

Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Neem contact op