Omgaan met verandering

Creëer en waarborg een sterke cultuur, vooral in tijden van verandering.

Maak verandering een sterk onderdeel van je cultuur

Veranderingen zijn aan de orde van de dag op de werkplek. Soms zijn veranderingen proactief – je bedrijf reorganiseert afdelingen om de samenwerking te verbeteren of neemt een nieuwe leider aan om de branche-expertise uit te breiden. In andere gevallen vinden veranderingen plaats als reactie op onverwachte verschuivingen in de markt. Eén ding is zeker: het omgaan met verandering is een vaardigheid die iedereen in jouw team nodig heeft om te kunnen slagen.

De meeste organisaties die met verandering te maken krijgen, richten zich voornamelijk op het proces. Hoewel het proces belangrijk is, zijn het uiteindelijk de medewerkers die de verandering teweeg moeten brengen. Soms leiden de reacties van mensen op verandering helaas tot onzekerheid en stress binnen je team en neemt de betrokkenheid af.

Om een sterke cultuur te creëren en te waarborgen, is het belangrijk dat leiders hun teamleden helpen effectief om te gaan met verandering. Ze doen dit onder andere door teamleden uit te leggen hoe verandering werkt, zodat teams voorbereid zijn zodra een verandering plaatsvindt. 

Met onze bewezen programma’s en oplossingen gebaseerd op tijdloze principes, deskundige ondersteuning en innovatieve technologie bied je jouw team de middelen en inzichten die ze nodig hebben om effectief met verandering om te gaan. Onze programma’s bieden inzicht in de verschillende reacties op verandering, hoe je mensen betrokken houdt bij het veranderproces en hoe je onzekerheden omzet in kansen. Zo helpen we organisaties om ook in tijden van verandering baanbrekende resultaten te behalen en een sterke vertrouwenscultuur te waarborgen.

 

Belangrijkste vaardigheden voor omgaan met verandering

Een kenmerk van een winnende cultuur is dat deze wordt gedragen door flexibele en veerkrachtige teams die ook in tijden van verandering uitstekende resultaten behalen.

Teams door verandering leiden

Creëer een omgeving waarin mensen flexibel en veerkrachtig met verandering omgaan

Aanpassingsvermogen

Ontwikkel eigenschappen van effectiviteit zodat mensen hun beste prestaties kunnen leveren en zich kunnen aanpassen aan verandering

Gratis gids

Hoe communiceer je over verandering: een tool voor leiders

Help leiders een effectieve boodschap te formuleren wanneer ze een verandering aan hun team moeten communiceren.

Gratis event

Neem deel aan een gratis live online event over het thema verandering

Leer hoe je reacties op verandering beheerst, hoe je je proactief kunt voorbereiden op verandering en hoe je je team effectief door verandering leidt.

De kracht van het ontwikkelpad

Een blijvende gedragsverandering begint van binnenuit: het begint met wie je bent en hoe je de dingen ziet. Dit bepaalt hoe je omgaat met en leidinggeeft aan anderen. In onze ontwikkelpaden combineren we onze programma’s en oplossingen met deskundige ondersteuning en innovatieve technologie om mensen te helpen zowel hun mindset als hun gedrag te veranderen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een ontwikkelpad.

Effectief omgaan met verandering

 • 01 Live-online

  Leid jezelf door verandering

  Verandering is overal en gaat sneller dan ooit. In deze module leer je verandering beter te begrijpen en er zowel in je werk als in je privéleven effectiever in te stappen.

  Duur: 120 minuten

 • 02 10-minutenopdracht

  Ontdek hoe jij meestal op verandering reageert

  Denk je dat verandering onvermijdelijk is? Ervaar je verandering als stressvol? Of vind je het juist inspirerend? Is het iets waar je beter in kunt worden? Doe dit driedelige assessment om je houding, reacties en gedrag te beoordelen.

  Duur: 10 minuten

 • 03 Microlearning

  Er verandert te veel tegelijk

  Wat kun je doen wanneer er te veel tegelijk te snel verandert? Meer dan je zou denken!

  Duur: 5 minuten

 • 04 Video

  3 vragen om innovatie te stimuleren na een verandering

  Elke verandering biedt talloze nieuwe mogelijkheden. FranklinCovey-consultant Marché Barney legt uit hoe je deze mogelijkheden kunt herkennen en benutten.

  Duur: 3 minuten

 • 05 Excelerators

  Eigenschap 1: Wees proactief

  Alles om je heen kan je tot een reactie verleiden. Het moment tussen ervaren en reageren is ontzettend belangrijk. Op dat moment kun jij namelijk kiezen voor een proactieve reactie.

  Duur: 30-60 minuten

 • 06 InSights

  Big Rocks

  Het is ontzettend lastig om alles in je leven in te passen, maar het wordt wel een stuk makkelijker als je je focust op jouw belangrijkste prioriteiten (Big Rocks).

  Duur: 10 minuten

Help je team effectief omgaan met verandering op de werkplek.

Vraag een demo aan

Demo aanvragen