De 6 cruciale vaardigheden voor het leiden van een team

Duur

3 sessies van 3,5 uur

van 9:00 tot 12:30

Taal

Nederlands

Locatie

Online

Prijs

€ 675,00 ex. BTW

Heb jij de juiste leiderschap skills?

Jouw leiderschap heeft een enorme impact op alle prestaties binnen je organisatie: productiviteit en betrokkenheid van werknemers, klanttevredenheid en -loyaliteit, innovatie en financiële prestaties. Je vormt en draagt de cultuur voor jouw team(s). Je hebt rechtstreeks invloed op de vraag of toptalent blijft of vertrekt. Je bent vaak verantwoordelijk voor de kwaliteit van de klantervaring, en jij en je team(s) zijn de grootste bron van product- en procesinnovatie. Jouw leiderschap maakt het verschil binnen jouw organisatie.

Doe mee aan De 6 cruciale vaardigheden voor het leiden van een team. Wereldwijd onderzoek naar de behoeften van leiders en hun organisaties, leidden tot deze 6 essentiële vaardigheden. Deze methodiek is ontworpen om werk gedaan te krijgen met en door anderen. Alles in deze workshop biedt je relevante en praktische hulpmiddelen om je te helpen het verschil te maken in deze moeilijke en veeleisende rol.


De rol van een eerstelijnsleider is altijd al moeilijk geweest en onze nieuwe realiteit maakt deze rol zelfs nog moeilijker. Sociale vaardigheden bepalen doorgaans 80% van het succes in deze rol. Toch krijgen veel mensen een leidinggevende positie vanwege hun technische capaciteiten. Zowel nieuwe als ervaren eerstelijnsleiders kunnen uitdagingen ervaren in het succesvol leiden van hun teams in de werkomgeving van vandaag.

Na afronding van deze workshop zul je beschikken over de essentiële vaardigheden en tools om een team te leiden.


De 6 cruciale vaardigheden voor het leiden van een team

 1. Ontwikkel een leider-mindset
  Ontdek de cruciale veranderingen van mindset die jouw succes als leider van anderen maximaliseren.
 2. Houd regelmatig 1-op-1’s
  Vergroot de betrokkenheid van teamleden door regelmatig 1-op-1’s te houden. Verdiep je in de problemen van je teamleden en help hen om zelf hun problemen op te lossen.
 3. Ondersteun je team om resultaten te krijgen
  Verschaf duidelijkheid over de doelen en resultaten van het team; delegeer verantwoordelijkheden aan teamleden en biedt hierbij de juiste mate van ondersteuning.
 4. Creëer een feedbackcultuur
  Geef feedback om het vertrouwen en de vaardigheden van teamleden te ontwikkelen; verbeter je eigen prestaties door om feedback van anderen te vragen.
 5. Leid je team door verandering
  Identificeer specifieke acties om teamleden te helpen bij het omgaan met en versnellen van veranderingen en het behalen van betere resultaten.
 6. Manage je tijd en energie
  Gebruik een weekplanning om je te focussen op de belangrijkste prioriteiten en maak gebruik van de vijf energiebronnen om je vaardigheden als effectieve leider verder te ontwikkelen.

Wat kun je verwachten?

Inhoud van het programma

Deze workshop bestaat uit drie live-online sessies van 3,5 uur, verdeeld over drie dagen.

Wat gaat het je opleveren?

 • Versnel je leiderschapsontwikkeling.
 • Ontwikkel jezelf met de basisvaardigheden en tools die elke manager nodig heeft, maar weinig ontvangen.
 • Maak samen met andere managers in je organisatie gebruik van gemeenschappelijke vaardigheden en tools.

Deelnemersmaterialen

 • Werkboek
 • Oefenkaarten
 • Een digitaal leertraject per email, verspreid over een periode van 12 weken
 • Certificaat van deelneming

Dit programma is bestemd voor:

 • Nieuwe eerstelijnsleiders die de overgang moeten maken van individuele medewerker naar leider.
 • Leiders die al enige tijd in hun functie zitten en op zoek zijn naar praktische en relevante handvatten voor het effectief leiden en managen van hun teams.

We helpen je graag.

Demo aanvragen