De grootste gemiste kans in het bedrijfsleven van vandaag

Geschreven door Todd Davis

 

Ik heb gesproken met leiders over de hele wereld. Het is niet alleen een FranklinCovey ding. Leiders hebben het druk. We hebben zo veel te doen en het is niet gemakkelijk om tijd vrij te maken om individueel te overleggen elk van onze teamleden. En het is gemakkelijk dat overleg te annuleren, want het zijn geweldige mensen en ze zullen het begrijpen.

Ik denk dat leiders die zo gefocust zijn op resultaat, de neiging hebben om deze ontmoetingen opzij te schuiven. Studie na studie heeft aangetoond dat hoe meer betrokken werknemers zijn, hoe beter ze werken en hoe beter de resultaten zijn die ze behalen. Dit is natuurlijk een no-brainer, maar werknemers die betere resultaten behalen, dragen meer bij aan de bottom line van hun organisatie. Het is een nuttig geheugensteuntje voor mensen, mijzelf inbegrepen, dat effectieve 1-op-1’s bijdragen aan de bottom line.

Als betrokken werknemers betere resultaten behalen, dan moeten we op zoek gaan naar elke manier om onze werknemers te betrekken. Zolang je het salaris en de voordelen goed hebt, zijn fatsoenlijke 1-op-1’s de allerbeste manier om je werknemers aan je te binden. Het is aan jou als leider om contact te maken met je werknemers en hen niet het gevoel te geven dat ze een radertje zijn in het grote geheel of een nummer op het organigram.

Zoals ik al zei, leiders hebben het druk en denken: “Ik zou graag de tijd hebben om regelmatig met John om de tafel te gaan zitten en te begrijpen hoe hij het doet met zijn doelen en zijn ambities voor zijn carrière. Ik heb die tijd gewoonweg niet.”

Nou, dan missen ze een geweldige kans om de harten en hoofden van hun teamleden te overtuigen en ze beter te laten produceren dan ze op dit moment doen.

De meest effectieve 1-op-1’s worden gehouden nadat ik mezelf eraan heb herinnerd hoe belangrijk het is om ze überhaupt te houden. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik een van die leiders ben geweest die weken, soms maanden, geen formele 1-op-1 hebben gehouden. Het is niet genoeg om hallo te zeggen tegen mensen als je langs hun kantoor loopt; je kunt dat niet afvinken als een 1-op-1. Zet dat eens af tegen de maanden waarin betekenisvolle 1-op-1’s plaatsvinden. Je voelt niet alleen de energie en de collegialiteit, maar ook de daadwerkelijke opbrengst.

Als je 1-op-1’s houdt, zorg er dan voor dat het de meeting van de werknemer is. Dat is een mentaliteitsverandering. Het is niet jouw vergadering, het is hun vergadering, het is hun agenda. Maar wees bereid om bij te dragen en er ook een rol in te spelen. Everyone Deserves a Great Manager heeft een aantal geweldige tools om ervoor te zorgen dat zowel leider als werknemer bereiken wat beiden van plan waren te doen.

Het is een kans om te horen hoe ze het doen, zeker op het werk, maar ook, waar nodig, in hun persoonlijke leven. Bemoei je niet met zaken, maar probeer zeker te begrijpen hoe het gaat. Het is het hele-persoon-paradigma. Je bemoeit je niet met iemands privéleven als hij dat niet wil, maar je leert de werknemer kennen als een heel persoon. Wat zijn hun aspiraties? Wat werkt er voor hen en wat gaat er op dit moment goed in de rol die ze hebben? Wat niet?

Ik heb gemerkt dat leiders aarzelen om dit soort vragen te stellen omdat ze geen klachten willen uitlokken. Nou, dit is je werknemer, je partner, je collega. Je moet te weten komen wat voor hen niet werkt. Misschien ben je wel in de perfecte positie om voor hun de weg vrij te maken.

Zorg er met je high performers, of “superstars”, voor dat je te weten komt wat ze hierna zouden willen doen. Getalenteerde mensen houden van een voortdurende stimulans. Ze willen uitgedaagd worden en continu bijleren. Als je niet uitzoekt wat ze hierna zouden willen doen, zal iemand anders dat wel doen en dan loop je het risico die persoon te verliezen.

Vermijd koste wat kost de neiging om alleen een status check te doen. “Hé, heb je dit gedaan en dat gedaan? Oké, doe dit als volgende.” Ja, je hebt de persoon ontmoet, maar je hebt zojuist onbedoeld het betrokkenheidsniveau van die persoon verlaagd.

Er zijn organisaties en teams en leiders die zich de waarde van effectieve 1-op-1’s realiseren en je gaat iemand verliezen als je je niet bewust bent van de manier waarop je je 1-op-1’s uitvoert.