De 7 eigenschappen van effectief leiderschap: Basisprincipes

Verbeter de effectiviteit van iedereen binnen je organisatie.

Het succes van je organisatie wordt bepaald door sterke individuele prestaties van medewerkers in alle lagen van de organisatie. Om als organisatie succesvol te zijn, is het belangrijk om over gemeenschappelijke waarden, gedragingen en vaardigheden te beschikken die ervoor zorgen dat ieders individuele capaciteiten worden ingezet voor de strategische doelen van jouw organisatie.

Help je medewerkers om hun beste prestaties te leveren met De 7 eigenschappen: Basisprincipes, een eendaagse introductie tot De 7 eigenschappen van effectief leiderschap: Signature editie 4.0. Tijdens De 7 eigenschappen: Basisprincipes maken deelnemers kennis met de basisprincipes, paradigma’s en toepassingen van de 7 eigenschappen. Het programma is beschikbaar als klassikale, live-online of on-demandoplossing en is met name bedoeld voor eerstelijnsmedewerkers.

Deelnemers leren de tijdloze principes van menselijke effectiviteit die hen vooruithelpen naar grotere volwassenheid en betere prestaties. Daarbij leren ze dat blijvend succes wordt gecreëerd van binnenuit.

Gratis gids

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap: Maak kennis met de principes uit de bestseller

De wereld waarin we leven, verandert continu. Pas tijdloze principes toe om te excelleren in een veranderende wereld.

Gratis Event

Neem deel aan een gratis live online event over persoonlijke effectiviteit

Help je leiders het karakter, de mindset, de vaardigheden en het gedrag te ontwikkelen waarmee zij hun teams kunnen inspireren en uitzonderlijke resultaten behalen.

Quote PNG

De 7 eigenschappen vertegenwoordigen een bewezen proces van persoonlijke en interpersoonlijke groei dat een onmiddellijke en blijvende impact kan hebben.

— Dr. Stephen R. Covey

Proactieve taal

1

Eigenschap 1: Wees proactief

Richt je op wat je kunt beïnvloeden en niet op wat je niet kunt beïnvloeden.

Lees verder
2

Eigenschap 2: Begin met het eind in gedachten

Definieer duidelijke criteria voor succes en stel een plan op om aan deze criteria te voldoen.

Lees verder
3

Eigenschap 3: Belangrijke zaken eerst

Doe de belangrijke zaken eerst, zonder je te laten afleiden door de waan van de dag.

Lees verder
4

Eigenschap 4: Denk win-win

Werk effectiever samen door relaties met hoog vertrouwen op te bouwen.

Lees verder
5

Eigenschap 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden

Verdiep je in de behoeften van de ander. Dit vormt de basis voor wederzijds begrip.

Lees verder
6

Eigenschap 6: Creëer synergie

Benut diversiteit om tot innovatieve oplossingen te komen die voldoen aan de verwachtingen van alle belangrijke stakeholders.

Lees verder
7

Eigenschap 7: Houd de zaag scherp

Maak tijd vrij voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling, zodat er een goede balans tussen werk en privé is en je energieniveau en motivatie op peil blijven.

Lees verder

Overwinning op jezelf en overwinning met je omgeving

Overwinning op jezelf

Deelnemers ontwikkelen eerst hun karakter door zich te richten op het leiden en managen van zichzelf en behalen zo de overwinning op zichzelf. Ze nemen de volledige verantwoordelijkheid voor hun keuzes, gevoelens, acties en resultaten. Vanuit hun persoonlijke missie stellen ze doelen op waarmee ze bijdragen aan de doelen van hun team en de organisatie. Daarnaast leren ze hoe ze deze doelen kunnen bereiken door zich te richten op wat het belangrijkste is en niet alleen op wat urgent is.

Overwinning met je omgeving

De overwinning met de omgeving bereiken deelnemers vervolgens door effectief te leren samenwerken met anderen om een blijvende invloed en impact te hebben. Ze maken kennis met de mindset van wederzijdse overvloed in elke interactie, ze leren hoe ze effectief communiceren door aandachtig en empathisch te luisteren en ze leren hoe ze met anderen tot betere oplossingen komen.

Deelnemersmaterialen

  • Werkboek 7 eigenschappen: Basisprincipes
  • Tool voor de Big Rocks
  • Overzichtskaarten van de 7 eigenschappen
  • 21-dagen-contract

FranklinCovey-content in verschillende modaliteiten

Dit programma is beschikbaar in de FranklinCovey All Access Pass. Met de All Access Pass heb je altijd en overal toegang tot onze programma’s en toonaangevende content.

Live-online

Virtuele werksessies die vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd.

Klassikaal

Werksessies op locatie die worden gegeven door onze deskundige trainers, coaches en consultants.

On-demand

Je medewerkers hebben altijd en overal toegang tot onze programma’s en oplossingen.

Klantverhalen

Wereldwijde voedselproducent

Groei stimuleren door de ontwikkeling van medewerkers

Een wereldwijde voedselproducent focust zich op de ontwikkeling van zijn medewerkers om de groei in meerdere markten te stimuleren. Dankzij het programma De 7 eigenschappen van effectief leiderschap blijven medewerkers zichzelf continu uitdagen en ligt het bedrijf op koers om de beoogde groeidoelstelling te bereiken.

Mississippi Power

Een cultuur van leiderschap en effectiviteit creëren

Door de liberalisering van de energiesector en de enorme gevolgen die dit had voor de dienstverlening, kwam Mississippi Power voor een ingrijpende organisatorische verandering te staan. Ontdek hoe Mississippi Power De 7 eigenschappen van effectief leiderschap heeft gebruikt om binnen de gehele organisatie een cultuur van leiderschap en effectiviteit te creëren.

X-FAB

De kloof tussen planning en uitvoering overbruggen

X-FAB, ’s werelds grootste producent van analoge en mixed-signal halfgeleiders, wilde een gemeenschappelijke taal binnen het bedrijf creëren om de samenwerking te verbeteren. Ontdek hoe X-FAB De 7 eigenschappen van effectief leiderschap heeft gebruikt om de persoonlijke productiviteit te verbeteren en de focus te leggen op het einddoel.

Birchwood Automotive Group

Een gemeenschappelijke taal om effectief te communiceren

Birchwood Automotive Group gebruikte De 7 eigenschappen van effectief leiderschap om een gemeenschappelijke taal en cultuur te creëren. Dit heeft ertoe geleid dat de winstgevendheid aanzienlijk is toegenomen.

We helpen je graag. Vraag een demo aan.

Demo aanvragen